Komisijos pirmininkės Dovilės Šakalienės teigimu, galimai nuo seksualinio priekabiavimo nukentėjusios merginos nebus kviečiamos privalomai, bet tik tuo atveju, jei pačios pageidautų duoti parodymus, galėtų atvykti į komisijos posėdį su savo advokatu.

Komisija taip pat ketina paprašyti iš prokuratūros ikiteisminio tyrimo duomenų.

Pirmadienį pirmajame savo posėdyje komisijos nariai patvirtino darbo reglamentą ir aptarė būsimo darbo gaires. Planuojama, kad komisijos posėdžiai bus uždari.

Komisija, kurioje dirba 12 Seimo narių, turės pateikti Seimui išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltą šiam parlamentarui.

Seimo sprendimu, komisijoje dirba Seimo nariai: Rimas Andrikis, Aušrinė Armonaitė, Vytautas Kernagis, Rūta Miliūtė, Monika Navickienė, Česlavas Olševskis, Raminta Popovienė, Mindaugas Puidokas, Dovilė Šakalienė, Robertas Šarknickas, Ingrida Šimonytė, Tomas Tomilinas.

Seimo narė D. Šakalienė paskirta komisijos pirmininke, jos pavaduotoju tapo V. Kernagis.

Praėjusią savaitę Seimas pavedė komisijai tyrimą atlikti iki šių metų gegužės 1 d.

Šių metų kovo mėnesį visuomenės informavimo priemonėse buvo viešai pateikta informacija, filmuota medžiaga apie tai, kad Seimo narys K. Pūkas, ieškodamas Seimo nario padėjėjos-sekretorės, kreipė dėmesį į lytį, išvaizdą, amžių, asmeninio gyvenimo aplinkybes.

"Seimo narys K. Pūkas savo veiksmais šiurkščiai diskredituoja Seimą kaip vieną svarbiausių valstybės instituciją - tiek savo konkliudentiniais veiksmais ir žodžiais (galimai seksualiai priekabiaudamas prie moterų), tiek siūlydamas neoficialų atlyginimą. Toks Seimo nario K. Pūko elgesys nesuderinamas su jo, kaip Seimo nario, veikla, kuri žemina Seimo autoritetą", - sakoma Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvadoje.

Seimo narys prisiekia gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, o tai reiškia, kad jis įsipareigoja jų nuosekliai laikytis.