Gilūs sužeidimai

Į klinikas vaikas atvežtas sekmadienio vakarą.

„Berniuko sužalojimai atitinka IIB lygį. Tai yra, vaikas apdegė 7-8 procentus kūno paviršiaus. Labiausiai nukentėjo veidas. Šiek tiek plaštaka“, - teigė Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos gydytoja dr. Ramunė Degliūtė-Muller.

Pirminiais duomenimis, vaiko rega nepažeista, tačiau pacientą dar apžiūrės okulistas.

„Toks nudegimas laikomas pakankamai giliu. Gali būti, kad pacientui prireiks operacijos“, - teigė R. Degliūtė-Muller.

Skaičiuojama, kad vaikas ligoninėje praleis apie 2-3 savaites. Jei prireiks plastikos chirurgų pagalbos, gydymas gali trukti ilgiau.

„Nelaimė įvyksta per kelias sekunes, o pasekmės jaučiamos visą gyvenimą. Jei nukenčia veidas, tuomet situcija dar blogesnė“, - kalbėjo R. Degliūtė-Muller.

Medikai skaičiuoja, kad tokių pacientų kasmet į klinikas patenka apie 200. Medikai teigia, kad dažniausiai vaikai nukenčia apipilti karštais skysčiais.

Girtas bandė įkurti ugnį

Sekmadienio vakarą Kėdainių rajone esančiame Pašilių kaime kūrendami laužą apsidegino keturi žmonės, tarp jų du nepilnamečiai.

Policijos duomenimis, nelaimė įvyko, kai neblaivus 29 metų vyras, siekdamas laužavietėje įdegti ugnį, iš plastikinės talpos įpylė į ją skiediklio. Talpa, kuri buvo laikoma prie ugnies, vyro rankoje sprogo ir įsiplieskusi ugnis sužalojo patį vyrą bei šalia buvusius tris asmenis.

Veidą ir ranką apdegęs 4 metų vaikas ir jo 29 metų tėvas, apdegęs veidą, krūtinę, rankas, nuvežti į Kauno klinikas.

13 metų nukentėjusysis su 1 laipsnio nudegimais ir 1987 m. gimęs vyras, patyręs 2–3 laipsnių nudegimus, nuvežti į Kėdainių ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)