Pasigrožėti žalia upe vilniečiai ir miesto svečiai buvo sukviesti prie Užupio tilto. Į upės vandenį buvo įpilta specialių dažų, kurie neteršia aplinkos ir per laiką išsiskaido vandenyje.

Kaip anksčiau DELFI yra sakę renginio organizatoriai, naudoti dažai yra nekenksmingi aplinkai ir vandenyje išsisklaido ir suyra per maždaug pusvalandį. Įdomu tai, jog patys dažai iš tiesų nėra žalios spalvos. Tikroji jų spalva yra oranžinė, o į žalią pasikeičia dėl reakcijos su vandeniu.

Airijos globėjo dieną žalia spalva visame pasaulyje yra vienas pagrindinių šventės akcentų.

Šv. Patrikas – krikščionių misionierius, tituluojamas Airijos globėju. Jo veikla buvo impulsas plataus masto airių atsivertimui į krikščionybę. Šv. Patrikas krikštijo airių žmones, kūrė vienuolynus, kurių nariai, skelbdami Evangeliją, vėliau pasklido po visą Europą.

Airijos globėjo Šv. Patriko diena pirmą kartą buvo paminėta 1737 m. Bostone, JAV kovo 17 d. Manoma, kad būtent tą dieną 461-aisiais metais mirė šv. Patrikas.

Nuo tada linksma šventė, kurios dalyviai vilki žalius drabužius ir puošiasi trilapio dobilo simboliais, paplito visame pasaulyje ir išradingai švenčiama daugybėje didžiųjų pasaulio miestų.