S. Skvernelį palankiai vertina 72,5 proc. (vasarį buvo 70,7 proc.), nepalankiai - 9,4 proc. (vasarį 7,4 proc.) apklaustųjų.

Antra pagal gyventojų palankumą yra prezidentė Dalia Grybauskaitė, ją palankiai vertinančių taip pat padaugėjo (nuo 61,7 proc. vasarį iki 64,3 proc. kovą). Nepalankiai šalies vadovę vertina 20,2 proc. (vasarį 21,1 proc.) respondentų.

Per mėnesį stipriai paaugo Seimo pirmininko, „valstiečių“ atstovo Viktoro Pranckiečio reitingai. Jis dabar yra trečias palankiausiai vertinamas visuomenės veikėjas (palankiai vertina 51,6 proc., vasarį buvo 41,5 proc. gyventojų).

O štai partijos lyderio Ramūno Karbauskio reitingas išliko toks pats kaip ir vasarį - jį nepalankiai vertino beveik tiek pat žmonių, kaip ir vasario mėnesį.

Ketvirtas šiame reitinge yra užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius (palankiai vertina 47,5 proc., nepalankiai 17,4 proc.). Toliau rikiuojasi Kauno meras Visvaldas Matijošaitis (palankiai vertina 42,6 proc., nepalankiai 19,7 proc.), Centro partijos pirmininkas, Seimo narys Naglis Puteikis (42,6 proc. ir 19 proc.), Liberalų sąjūdžio vadovas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius (41,7 proc. ir 21,8 proc.), Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis, parlamentaras Ramūnas Karbauskis (38,8 proc. ir 34,6 proc.), sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga (35,5 proc. ir 15,4 proc.), partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas, parlamentaras Remigijus Žemaitaitis (33,7 proc. ir 20,3 proc.).

Apklausos duomenimis, geriausiai gyventojams tebeatsovauja prezidentė D.Grybauskitė – taip kovą manė 18,9 proc., o prieš mėnesį 15,9 proc. respondentų. Premjeras S.Skvernelis – antroje vietoje su 16,6 proc. (14,2 proc.), trečias - R.Karbauskis su 6,9 proc. (tiek pat buvo ir vasarį), ketvirtas - socialdemokratas Algirdas Butkevičius su 4 proc. (3,6 proc.). Toliau seka konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis su 3,9 proc. (3,7 proc.), N.Puteikis su 3,6 proc. (1,7 proc.). Į dešimtuką taip pat parenka V.Matijošaitis, parlamentarė Aušra Maldeikienė, V.Pranckietis ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Bendrovė „Vilmorus“ dienraščio užsakymu reprezentatyvią visuomenės apklausą atliko 2017 metų kovo 8-12 dienomis.

„Valstiečių“ reitingai toliau mažėja, bet ši partija išlieka populiariausia

Gyventojų pasitikėjimas valdančiąja Valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ne pirmą mėnesį mažėja, tačiau LVŽS toliau išlieka partijų reitingų viršūnėje, rodo naujausia „Vilmorus“ apklausa, kurios rezultatus šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.

Jeigu rinkimai į Seimą vyktų kitą sekmadienį, už šią partiją balsuotų 21,7 proc. respondentų, o vasarį jų buvo 23,6 procento.

Antri pagal populiarumą - opoziciniai Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, už kuriuos balsą atiduotų 13,6 proc. apklaustųjų (12,1 proc. vasarį). Už valdančiąją Lietuvos socialdemokratų partiją balsuotų 7,8 proc. respondentų (9,6 proc.), už opozicinį Liberalų sąjūdį – 5,1 proc. (4,3 proc.). Už Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą savo balsus atiduotų 3 proc. (2,7 proc.) gyventojų.

Lietuvos centro partiją rinktųsi 2,9 proc. (vasarį 2,6 proc.), partiją „Tvarka ir teisingumas“ - 2,5 proc. (2,7 proc.), Darbo partiją - 2,3 proc. (3,3 proc.).

15,4 proc. (vasarį - 13,1 proc.) apklausos dalyvių teigė, kad iš viso neitų balsuoti, o 21 proc. (20,3 proc.) sakė nežinantys, už ką balsuotų.

„Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys sako, kad kelių mėnesių apklausos rodo valdančiųjų populiarumo mažėjimo tendenciją.

„Per mėnesį tai nėra daug, bet nuo gruodžio mėnesio („valstiečių“) populiarumas nukrito 10 procentinių punktų. Iš pradžių sumažėjo nuo gruodžio iki sausio, o dabar tai tęsiasi iki kovo. Tokia tendencija. Gal tai nėra pavojinga tendencija, jie tebeturi didelį populiarumą, bet tai vis tiek yra tendencija. Opozicinių partijų populiarumas kyla, o tų, kurios yra pozicijoje, populiarumas mažėja“, - LRT radijui sakė sociologas.