Vilniaus apygardos teismas V. Vonžutaitę 2013 m. už apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymą ir mokestinį sukčiavimą buvo nuteisęs 3 metų laisvės atėmimo bausme, laisvės atėmimo bausmių tuomet sulaukė ir Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas bei finansininkė Marina Liutkevičienė, tuo tarpu Darbo partijos nariui Vytautui Gapšiui buvo skirti 10 tūkst. eurų viršijanti piniginė bauda. Nuo pagrindinės Darbo partijos bylos V. Vonžutaitės byla buvo atskira 2015 m., o praėjusių metų birželį atidėta dėl nuteistosios nėštumo ir vaiko priežiūros atostogų.

Po apskundimo LAT nusprendė išteisinti V. Uspaskichą, M. Liutkevičienė bei V. Gapšį dėl mokestinio sukčiavimo ir paliko tik ankstesnį nuosprendį dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, todėl laisvės atėmimo bausmės buvo pakeistos piniginėmis baudomis: V. Upaskichui – 6,8 tūkst. eurų, V. Gapšiui – 3,6 tūkst. eurų, M. Liutkevičienei – 5,7 tūkst. eurų.

V. Vonžutaitė 2005-2006 metais buvo tuometinio Darbo partijos centrinės būstinės vadovo Viktoro Uspaskicho pavaduotoja, o nuo 2012 m. – Seimo narė.