Įvykio vietoje apsilankęs DELFI žurnalistas Paulius Garkauskas pasakojo, kad „Audi A7“, kurį vairavo mergina, buvo paliktas greta tankaus miško, maždaug 100 metrų nuo pagrindinio kelio.

Žurnalisto užfiksuotuose kadruose matyti, kad vietoje, kur rastas automobilis, kelio kokybė – labai prasta. Žemė pažliugusi, susiformavusios balos, netoliese teka upelis.

„Ši teritorija nėra nuošali, teko matyti, kad miške gyvena žmonės, netoli pagrindinio kelio, tačiau niekas nieko nematė ir negirdėjo“, – sakė P. Garkauskas.

Paieškos – bevaisės

„Mes ieškome trečią dieną ir žmonės nesiruošia pasiduoti – tai žmogus. Buvo mergaitė, nėra mergaitės. Bet mes nieko nerandame – nei pakelėse, nei niekur. Nieko absoliučiai, kad ji čia būtų, net jokių daiktų nėra“, – pasakojo paieškos organizatorė Loreta.

Kiek tiksliai teritorijos per šias dienas buvo išžvalgyta, ji negalėjo pasakyti. Moteris pripažino, kad griebiamasi net šiaudo – tikrinamos ir ekstrasensų versijos.

I. Strazdauskaitės pėdsakų, pasak jos, bus ieškoma keliais etapais, žmonės jungiasi skirtingu metu, skirtingose vietose.

Ieško iki gilios nakties

„Praėjusią naktį grįžau pusę 2 nakties, nieko neradau“, – kaip atkakliai ieškoma merginos, pasakojo Loreta.

Jos teigimu, „kažkas su ta Jonava“ pastaruoju metu nėra gerai. Moteris prisiminė, kad prieš kurį laiką čia esą buvo paliktas ir „Porsche“ automobilis.

„Aš jokių versijų neturiu. Tiesiog noriu, kad būtų mergaitė surasta. Ieškau kaip savo dukros – tokią pačią dukrą turiu“, – atviravo moteris.

Kelia dronus, atsivedė šunis

Antradienį aptariamą teritoriją žvalgė sraigtasparnis, trečiadienį įvykio vietoje skraidė ir dronai, tačiau miškas – tankus, tad ką pamatyti iš oro sudėtinga.

Į apylinkes, esančias apie 10 kilometrų nuo Jonavos, trečiadienio popietę pajudėjo maždaug 10 žmonių. Daugiau jų prisijungs nuo 15 val. Kai kurie savanoriai atsivedė ir šunis.

„Turime viltį. Ieškome miške, bet tikimės, kad gyva bus. Versijų visokių daug, bet net nežinome. Sunku kalbėti“, – sakė viena pirmųjų kartu su drauge į paiešką atvykusi moteris.

Tuo metu kitas pakalbintas savanoris tikino, kad žmonės deda pastangas ir ieško merginos pėdsakų visur.

„Tai yra Lietuvai skaudi žinia. Mergaitė dingusi ir tokia iniciatyva, pagalvojome, kad reikalinga. Reikia padėti šiai šeimai, kad ir kaip būtų sunku“, – sakė jaunas vyras.

Prašo atsiliepti ką nors mačiusius

Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2 d. (dėl neteisėto laisvės atėmimo). Už šią nusikalstamą veiką gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.