Vėl užtvertas sklypas, degančios vėlinių žvakės

DELFI jau ne kartą rašė apie tai, kad teritorijos gyventojai yra pasididinę savo kiemus valstybinės žemės sąskaita. Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė toje Neries pakrantės teritorijoje tiesti dviračių taką, tačiau tai padaryti trukdė savavališkai užtvertos tvoros ir tankiai susodintos tujų gyvatvorės, kurios buvo pradėtos griauti. Pjūklą į rankas buvo pasiėmęs ir pats Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Tačiau Neries pakrantėje buvo pademonstruotas neregėtas įžūlumas, atlaisvintas praėjimas į valstybinę žemę vėl buvo užtvertas spygliuota viela, kai kur stovėjo vėlinių žvakutės bei plakatai, kuriuose buvo kritikuojamas savivaldybės vadovas už išskirstus medžius. Negana to, įėjusius į valstybinę žemę prie šio sklypo pasitinka keturių didžiulių šunų lojimas.

Šis sklypas, Registrų centro duomenimis, priklauso verslininkui Vygantui Sliesoraičiui. V. Sliesoraitis yra energetikos bendrovės „Enerstena“ vadovas, taip pat dirba įmonių „Kauno regiono keliai”, „Alma Littera” ir „Kelprojektas” valdybos nariu. Jis taip pat yra buvęs bendrovių „Žemaitijos pienas”, „Yglė” ir „Panevėžio statybos trestas” valdybų nariu. V. Sliesoraitis yra ėjęs UAB „Kardiolita“ direktoriaus, DNB banko regiono vadovo, SEB banko padalinio vadovo pareigas.

Nėra aišku, kas tiksliai pakabino spygliuotą vielą. Pats verslininkas teigė, kad šiuo metu name gyvena jo šeimos nariai.

„Pirmiausiai noriu pasakyti, kad labai apgailestauju dėl netinkamų praeities sprendimų. Pats nuo 2011 m. tuo adresu negyvenu ir teritorijos priežiūra neužsiėmiau, name gyvena šeimos nariai. Nacionalinės žemės tarnybos ir kitų institucijų sprendimus dėl tvoros pašalinimo esu įvykdęs“, - rašoma DELFI atsiųstame V. Sliesoraičio komentare.

Kreipsis į policiją

Vilniaus mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas DELFI teigė, kad užtvėrimai jau buvo pašalinti sekmadienį, tačiau netrukus po pašalinimo jie vėl buvo pakabinti, dabar bus kreipiamasi į policiją.

„Vakar, gavus gyventojų pranešimą, kad vėl užtvertas Birutės g. priėjimas palei krantinę, į įvykio vietą išvyko „Grindos“ darbuotojai, kurie pašalino neteisėtus krantinės užtvėrimus.

Deja, po kurio laiko buvo gautas pranešimas, kad krantinė aptverta vėl. Dėl tokio savavališko ir su įstatymais nesuderinamo elgesio Vilniaus miesto savivaldybė kreipsis į policiją“, - komentaro A. Zubriakovas.

Dar sekmadienį, kai DELFI žurnalistai lankėsi teritorijoje, spygliuota viela buvo užtverta. Aplinkiniai gyventojai nedrąsiai būriavosi už užtvėrimo ir nedrįso žengti į valstybinę žemę. Pirmadienį ryte tvora vėl buvo pašalinta, tačiau nėra aišku, ar praėjimas į valstybinę žemę ir dar kartą nebus užtvertas.

Informacija perduota NŽT

DELFI informaciją apie aptvėrimus valstybinėje žemėje bei galimus pakartotinius pažeidimus perdavė Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT).

Pasak NŽT, teritorijoje bus atliekamas pakartotinis patikrinimas. NŽT paaiškino, kokių veiksmų iki šiol buvo imtasi dėl šio sklypo.

„NŽT Vilniaus miesto skyrius 2016-07-12 raštu „Dėl želdinių, esančių prie žemės sklypų Birutės g. 18D, 18B ir 18C“ kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo skyrių, prašydami spręsti klausimą dėl želdinių, esančių šalia žemės sklypų, esančių Birutės g. 18D, 18B ir 18C pašalinimo.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija informavo Skyrių 2016-10-12 raštu, kad želdinių šalinimo darbai bus atlikti pagal parengtą pėsčiųjų dviračių tako įrengimo projektą ir išduotą statybos leidimą, taip pat, kad nuo sausio mėn. prasidės paruošiamieji darbai.

Skyrius „Dėl statinių, esančių prie žemės sklypo Birutės g. 18C“ kreipėsi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos, prašydami spręsti klausimą dėl statinių, esančių šalia žemės sklypo, esančio Birutės g. 18C pašalinimo. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos informavo Skyrių, kad 2016-08-29 surašyti privalomieji nurodymai pašalinti savavališkos statybos padarinius iki 2017-02-28 nugriauti savavališkai pastatytus statinius“, - komentavo NŽT atstovas Ruslanas Golubovas.

Dviračių takas planuojamas jau šiais metais

Anksčiau Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigė, kad dviračių taką planuojama nutiesti jau šiais metais.

„Dabar vyksta parengiamieji darbai tako tiesimui, laikas yra pats palankiausias, pavasaris, paukščiai dar neperi. Vėliau pjauti krūmynus yra kiek didesnis iššūkis ir tai nelabai atsakinga. Vasarą jau yra numatomas tako tiesimas. Šiais metais planuojama, kad dviračių takas jau bus, dar laukia viešųjų pirkimų tam tikros procedūros“, - kalbėjo R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1461)