„Norint ką nors padaryti, ypač įgyvendinti reformas, reikia įveikti didelį pasipriešinimą naujoviškumui. Reikalingi įvairiausi darbo su žmonėmis būdai. Kai kurie tų būdų jiems pasirodo per griežti. Žmonės čia nėra pripratę prie kritikos, prie pasiūlymų daryti ką nors kitaip arba prie kvestionavimo. Kai ateina kas nors iš išorės ir klausia, o kodėl jūs taip darote, jiems tai atrodo kaip įžeidimas ar nepagarba jų darbui“, – teigia M. Dargužaitė.

Kalbas apie jos ūmų charakterį ji vadina gandais ir mitais, sakydama, kad dirbant sunkiai būna ir griežtesnio kalbėjimo, kuris yra „normalus darbo pobūdis“.

Ji taip pat pažymėjo, kad kanceliarijoje žmonės pratę dirbti „pagal aiškias instrukcijas“ ir nemažai daliai trūksta iniciatyvos teikiant siūlymus, kaip išspręsti problemas.

M. Dargužaitė sako, kad kol kas reformas įgyvendinti padeda politinio pasitikėjimo komanda ir ministerijos.

Interviu „Verslo žinioms“ ji plačiau nekomentavo Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plano sakydama, kad jį turėtų komentuoti už kiekvieną sritį atsakingi ministrai, kai planas bus patvirtintas.

M. Dargužaitė taip pat sako, kad pertvarkant ministerijas į pagalbą bus kviečiami personalo specialistai, kurie konsultuos planuojamus atleisti prie pokyčių neprisitaikiusius tarnautojus.