Pasak V. Chochos, teismo sprendimu nušalintas nuo pareigų „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis ten buvo įsirengęs savo slaptą vadavietę, iš kurios sprendė viešųjų pirkimų ir kitus įmonei svarbius klausimus.

Paslaptingi apartamentai su nuogalių atvaizdais

Ar pamenate šią Druskininkų „Aqua“ skandalo simboliu tapusią nuotrauką, pirmą kartą paskelbtą naujienų portale DELFI 2015 m. spalio 26 d.?

„Druskininkuose veikiantis ir savivaldybei priklausantis sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ vėl minimas nepalankiame kontekste. Konservatorius Vilius Semeška teigia atradęs, kad poilsio centre veikia slapti prabangūs kambariai, kuriuose aptarnaujami įvairūs aukšto rango svečiai“, - tuomet rašė DELFI Politikos aktualijų žurnalistė Eglė Samoškaitė.

Vėliau šis vaizdas iliustravo ne vieną dešimtį straipsnių, pratęsusių slaptųjų apartamentų ir politikų maudynių temą, buvo perspausdintas kitoje nacionalinėje ir vietinėje žiniasklaidoje. Bet tik dabar, daugiau kaip po pusantrų metų, paaiškėjo kas iš tikrųjų tuomet vyko nuogalių atvaizdais papuoštuose apartamentuose. Ir tai ne ką mažiau sensacinga, negu nemokamos politikų nakvynės.

Teismo nušalintas direktorius toliau vadovavo bendrovei

Kovo 1 d. Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“, valdančio Druskininkų vandens parką, gydyklą ir viešbučius, direktoriaus pavaduotojas Vytas Chocha, apklausiamas kaip liudytojas civilinėje byloje, viešame teismo posėdyje atskleidė kas iš tikrųjų vyko VIP apartamentuose. Padėjęs ranką ant Konstitucijos ir prisiekęs sakyti tiesą liudininkas pasakojo vadovavęs „Aqua“, kai šios bendrovės, kurios 100 procentų akcijų priklauso Druskininkų savivaldybei, direktorius Edmundas Antanaitis Kauno apygardos teismo sprendimu buvo nušalintas nuo pareigų.

Nušalinimas baigėsi 2016 m. balandžio 14 d., kai Specialiųjų tyrimų tarnyba pranešė, jog visi procesiniai veiksmai, kuriems vadovaudamas „Aqua“ centrui galėjo sutrukdyti E. Antanaitis, jau yra atlikti.

„Tuo metu buvo sunkus laikotarpis, kai direktorius buvo nušalintas, o mums reikėjo skubėti parengti viešbutį eksploatacijai. Įmonės vadovas tuo metu buvo nušalintas nuo pareigų ir teismo sprendimu jam buvo uždrausta lankytis pastate Vilniau alėja 13, tai mes su juo susitikdavome apartamentų kambaryje Nr. 1. Aš pas jį ateidavau kaip pas įmonės vadovą. Buvo visokių klausimų, atnešdavau jam, pavyzdžiui, įmonės apyvartas, žmonių srautus ir visokią informaciją, kad jis žinotų, kas bendrovėje darosi. Nors aš buvau laikinuoju įmonės vadovu, vis tiek visi sprendimai buvo derinami su juo“, - pasakojo V. Chocha.

Apartamentuose veikė nušalintojo direktoriaus vadavietė

Be Druskininkų vandens parko, kurio adresas Vilniaus al. 13, centrui „Aqua“ dar priklauso pastatai Vilniaus al. 11, kuriame veikia gydykla, ir Vilniaus al. 9, kuriame ir yra paslaptingieji VIP apartamentai, vėliau formaliai prijungti prie tam pačiam „Aqua“ priklausančio viešbučio „Flores“, oficialiai atidaryto 2015 m. lapkričio 27 d.

Kol apartamentai dar nebuvo oficialiai priduoti, juose paslapčia veikė neoficialus nušalintojo direktoriaus biuras. Kadangi toks pogrindinis vadovavimas, galėjo nelabai patikti „Aqua“ bylą tiriantiems STT pareigūnams ir E. Antanaitį nušalinusiam teismui, įmonės darbuotojai ne juokais išsigando, kai spalio 22 d. į apartamentus pateko Druskininkų savivaldybės tarybos nariai Juozas Šarkus ir Vilius Semeška, lydimi „LNK“ televizijos laidos „KK2“ filmavimo grupės. Ieškodami jokiuose oficialiuose paslaugų kainoraščiuose neminimų slaptųjų VIP apartamentų, apie kuriuos kurorte jau porą metų sklandė gandai, jie nė neįtarė, kad aptiko slaptą nušalintojo direktoriaus vadavietę.

„Jis vykdydavo apklausas dėl pirkimų. Perkant patalynę ar dar kažką. Viskas buvo derinama su juo. Ten buvo direktoriaus kaip ir darbo kabinetas laikinai. Mačiau, kad ten kompiuteris buvo ir antspaudai. Ten buvo tokia vieta, kur su įmonės vadovu susitikdavome pasišnekėti“, - sakė V. Chocha.

Paklaustas ar tikrai, būdamas laikinuoju vadovu, derino savo sprendimus su nušalintuoju „Aqua“ direktoriumi E. Antanaičiu, buvęs laikinasis bendrovės vadovas atsakė: „Taip“.

Druskininkų savivaldybei priklausančio sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis 2015 m. spalio 12 d. buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnų įtariant piktnaudžiavimu. Atlikdami ikiteisminį tyrimą, pareigūnai tuomet bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliko kratas ir paėmė tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus. Byla tebetiriama iki šiol.

Bylinėjasi dėl pranešimo teiginių

Kovo 1 d. V. Chocha buvo iškviestas liudyti į Druskininkų apylinkės teismą, kuriame nagrinėta civilinė byla pagal Druskininkų savivaldybės tarybos narių liberalo Juozo Šarkaus ir konservatoriaus Viliaus Semeškos ieškinį kurorto savivaldybės administracijai dėl garbės ir orumo pažeidimo oficialioje savivaldybės interneto tinklapyje paskelbtoje publikacijoje „Druskininkų konservatoriai ir liberalai įsibrovė į vandens parko patalpas“. Opozicijai priklausantys politikai reikalauja paneigti pranešimo teiginius ir priteisti jiems po 1000 eurų neturtinės žalos. Savivaldybės administracija su ieškiniu nesutinka, nors Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba dar 2016 m. sausio 22 d. pripažino J. Šarkaus ir V. Semeškos skundą dėl šios publikacijos iš dalies pagrįstu ir konstatavo, kad buvo pažeistas nekaltumo prezumpcijos principas.

Druskininkų savivaldybės pranešime paskelbta, kad „lydimi neaiškių asmenų su filmavimo kameromis, iš minėtos įstaigos darbuotojo jėga atėmę elektroninį raktą, įsibrovė Druskininkų savivaldybės tarybos nariai konservatorius V. Semeška ir liberalas J. Šarkus“. Jį parengė Druskininkų savivaldybės administracijos Dokumentų ir informacijos skyriaus vedėja Dovilė Ciūnienė.

„Kaip informavo Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ administracija, po įsilaužimo patalpose pasigesta antspaudų, USB atmintinių, dokumentų ir vertingų daiktų, kurių sąrašas dar tikslinamas. Dėl padaryto nusikaltimo įstaigos administracija kreipėsi į teisėsaugos institucijas. Pareigūnams pateikti vaizdo įrašai, liudininkų parodymai“, - buvo rašoma Druskininkų savivaldybės pranešime.

Druskininkų apylinkės teismas skelbs sprendimą kovo 21 d.