„Matote, mes labai kraštutiniškai žiūrime, jeigu kažkas kažką (padaro – ELTA) – tai reiškia arba atleisti, arba sušaudyti, arba pakarti, arba į kalėjimą. (...) Planai yra tokie, kad turi būti vykdoma reforma. Ji turi būti vykdoma neterorizuojant žmonių, netaikant psichologinio spaudimo. Darbinė atmosfera turi būti tokia, kad užtikrintų įstaigos, šiuo atveju – kanceliarijos, normalų funkcionavimą. Tuos klausimus reikia spręsti, o kokiais būdais tai bus padaryta, tai yra įstaigos vadovės (sprendimas – ELTA), ir, jeigu reikės mano įsikišimo, tai jis bus padarytas“, – sakė S. Skvernelis interviu „Žinių radijui“.

Vyriausybės vadovo įsitikinimu, natūralu, kad darbuotojų nedžiugina biudžetinėje organizacijoje susiklosčiusi situacija, kuomet gresia su darbo vietų mažėjimu susijusios permainos.

„Bet kiek aš pats bendravau su darbuotojais praėjusią savaitę, aiškinant pertvarkos tikslus ir galimybes, tai manau, kad viskas eina įprasta vaga“, – sakė S. Skvernelis.

Paklaustas apie M. Dargužaitę, jis teigė, kad jam svarbus tiek darbas ir kompetencija, tiek psichologinis komfortas pačioje įstaigoje.

„Kanceliarija yra biudžetinė įstaiga, skirta iš esmės palaikyti Vyriausybės darbą, normalų funkcionavimą, dėl to ir profesinės dalykinės savybės labai svarbu, ir ta atmosfera, kuri yra kiekviename darbiniame kolektyve, – mes suprantame, ji turi būti komfortabili, psichologinė atmosfera gera, ir nuotaikos arba nusiteikimas darbui turi būti kitoks. Jeigu yra įtampų, jas reikia suvaldyti, tai yra kiekvienos įstaigos vadovo reikalas“, – sake S. Skvernelis.

Kaip skelbė naujienų portalas DELFI, 70 Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų pasirašė peticiją, kurioje jie teigia nuolat patirią stresą, ir prašo Premjero spręsti dėl galimybės M. Dargužaitei toliau vadovauti.

Šią savaitę buvo paskelbta apie planus pertvarkyti Vyriausybės kanceliariją ir iki liepos 18 dienos sumažinti etatų skaičių nuo 210 iki 170.