Šiuo metu 47 narius vienijančios profsąjungos pirmininkė Audronė Zdanevičienė dienraščiu teigė, jog kol kas profsąjunga neturi reformatoriams nei pastabų, nei reikalavimų: „Nieko konkretaus dar nežinome, pristatyti tik struktūros metmenys, numatyta daug naujovių. Visos reformos yra skausmingos, bet iki šiol tokio drastiško mažinimo nebuvo“.

Anot A. Zdanevičienės, kiekvienas darbuotojas kviečiamas individualiai pasikalbėti su specialiai sudaryta reformą vykdančia grupe.

„Manome, kad pirmiausia išeiti gali būti pasiūlyta pensijų gavėjams, – spėjo profsąjungos lyderė. – Darbo kodeksas lengvatų šiems asmenims nenumato, nes jie jau turi socialines garantijas.“

Vyriausybėje numatoma panaikinti apie penktadalį pareigybių.

Kaip pirmadienį pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, numatoma, kad nauja kanceliarijos struktūra įsigalios 2017 metų liepos 18 dieną.

Pareigybių skaičius bus sumažintas nuo 210 iki 170, t. y. sumažės apie 20 proc. (40 pareigybių).

Skaičiuojama, kad tai leis ateityje per mėnesį sutaupyti apie 65 tūkst. eurų darbo užmokesčio fondo lėšų ir 12 tūkst. eurų darbo vietoms išlaikyti (darbo vietos įranga, kompiuteriai, elektra, patalpų šildymas ir kitos susijusios išlaidos).

Per metus pertvarka, teigiama, leistų sutaupyti apie 924 tūkst. eurų.

Tačiau atleidžiamiems darbuotojams Vyriausybė turės sumokėti išeitines kompensacijas.