Dar visai neseniai jos pavardė rikiavosi tarp kitų partijos lyderio pavaduotojų, tačiau buvęs Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Andrius Kubilius savo socialinio tinklo Facebook paskyroje pastebėjo, kad jos tarp pavaduotojų jau nebėra.

Panevėžyje išrinktos buvusios Seimo narės pavardė dingo iš karto po to, kai teisėsauga pareiškė įtarimus kitam LVŽS nariui, Panevėžio miesto merui Povilui Žaguniui galimai piktnaudžiavus padėtimi.

Anksčiau DELFI rašė, kad su G. Kildišiene nepavyksta susisiekti ir pačios partijos atstovams.

Skelbta, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė, Panevėžio skyriaus pirmininkė Greta Kildišienė, atsisakiusi Seimo nario mandato, išvyko į užsienį. Su ja nepavyksta susisiekti ir partijos pirmininko pavaduotojui Kęstučiui Mažeikai, kuris yra įpareigotas prižiūrėti, kad Panevėžio skyrius išspręstų vadovybės keitimo klausimą.

„Dabar Greta yra išvykusi į užsienį ir be jos mes negalime pagal mūsų įstatus sušaukti visuotinio susirinkimo“, - sako K. Mažeika. „Man nepavyksta susisiekti, bet žinau, kad ji yra užsienyje“, - sako parlamentaras, pridurdamas, kad nesusisiekia su G. Kildišiene nei telefonu, nei elektroniniu paštu. „Gal čia koks emocinis nuovargis?“ - svarstė K. Mažeika. Pasak Seimo nario, susidarius tokiai situacijai skyriaus valdyba įpareigota išrinkti laikinai pareigas einantį pirmininką ir lauks, kol grįš G. Kildišienė – kad galėtų sušaukti visuotinį neeilinį skyriaus susirinkimą, kuriame jau būtų galima rinkti nuolatinį skyriaus pirmininką.

Klausiamas, ar turi informacijos, kada G. Kildišienė grįš, K. Mažeika aiškino, kad tai klausimas be atsakymo. „Bet, mūsų žiniomis, tai neturėtų užtrukti“, - svarstė politikas. „Galbūt ji ilsisi po tam tikro įtampos laikotarpio. Tai neturėtų užsitęsti. Nes, žinote, užsienyje brangu“, - sakė K. Mažeika. Jis pabrėžia, kad G. Kildišienė taip pat turi pateikti ataskaitas už vykusius po rinkimų renginius ir jiems skirtas išlaidas. G. Kildišienė yra atsisakiusi Seimo nario mandato ir sustabdžiusi savo, kaip partijos pirmininko pavaduotojos, įgaliojimus. Tačiau ji liko Panevėžio skyriaus pirmininke, nors Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė yra sakiusi, esą G. Kildišienė išreiškė norą atsisakyti ir Panevėžio skyriaus vadovės pareigų.