Prie įvažiavimo į Senąją Varėną 2014 m. iškilęs ryškiomis spalvomis dažytas heraldinis bokštas, sukurtas architekto Brunono Bakaičio, iki šiol keliantis vietos gyventojų ir pasibaisėjusių juo pakeleivių aistras, netrukus gali turėti konkurentą. Šiuo metu svarstomame Druskininkų savivaldybės biudžete suplanuota skirti 54 tūkst. eurų naujo Druskininkų ženklo įrengimo ir montavimo darbams.

Lietuvos automobilių kelių direkcija planuoja rekonstruoti prie įvažiavimo į Druskininkus nuo Merkinės pusės esančią kelio Druskininkai-Merkinė ir kelio į Gardiną sankryžą ir įrengti joje žiedą“, – sakė Druskininkų savivaldybės administracijos Dokumentų ir informacijos skyriaus viešųjų ryšių specialistė Diana Sinkevičiūtė, paprašyta paaiškinti biudžeto projekto skyriaus „2017 m. investicijų projektai“ dalį.

Būtent žiede, kaip ir Senojoje Varėnoje, ketinama statyti Druskininkų ženklą.

Pasak D. Sinkevičiūtės, artimiausiu metu vietinėje spaudoje ir savivaldybės interneto tinklalapyje planuojama paskelbti Druskininkų ženklo idėjos konkursą.

Paklausta, kodėl ženklui, kurio dar nėra, jau numatoma skirti būtent 54 tūkst. eurų, viešųjų ryšių specialistė sakė: „Į biudžetą įdėta tik preliminari suma“.

Druskininkų savivaldybės taryba dar 2009 m. buvo patvirtinusi magistralinio kelio A4 Vilnius – Varėna – Gardinas 126 km (kelių sankirta ties „Armėnų šašlykine“) bei 128,64 km sankryžų rekonstravimo specialiuosius planus.

Tuomet kurorto meras Ričardas Malinauskas vietiniam savaitraščiui „Druskonis“ pasakojo, kad po rekonstrukcijos darbų įvažiavimas į Druskininkus turėtų akivaizdžiai pasikeisti.

„Apšviestoje žiedinėje sankryžoje numatoma pastatyti kurorto simbolį, ją papuošti gėlėmis“, – sakė R. Malinauskas.

Tačiau prasidėjo krizė, Kelių fondo lėšos buvo apkarpytos, o žiedinių sankryžų įrengimas atidėtas ateičiai, kuri atėjo tik dabar.

Druskininkų savivaldybės tarybos opozicinės Mišrios frakcijos seniūnas Vilius Semeška stebisi, kad nebuvo jokio viešo svarstymo ar reikia investuoti mokesčių mokėtojų lėšas į naują ženklą.
„Diskusijos ir sprendimo investuoti į naują Druskininkų ženklą tikrai nebuvo. 54 tūkst. eurų vis dėl to yra ženkli suma, o 2017 metų Druskininkų savivaldybės biudžetas beveik 7 proc. mažesnis nei praeitų metų. Todėl nustebino toks vienašališkas administracijos vadovybės sprendimas.

Prisimenant istoriją su išmontuota skulptoriaus Antano Balkės skulptūra ir brangiai nupirkta Tado Gutausko pasaga, menininkų praminta „Gėdos vartais", norisi tikėti, kad galbūt šį kartą konkursas bus skaidrus, atviras, o tokių didelių išlaidų ženklui įrengti neprireiks“, – sakė opozicijos atstovas.
Žiniasklaidoje dar 2013 m. suabejota ar 239 tūkst. litų (69 tūkst. eurų) druskininkiečiams atsiėję T. Gutausko „Svetingumo vartai“ nėra Pasvalio rajono ribas tris dešimtmečius žyminčių ženklų kopija. Tačiau kurorto svečiai naująjį miesto simbolį iškart pamėgo ir noriai fotografuojasi prie „Svetingumo vartų“.

Druskininkiečiai dar prisimena, kaip 2014 m. ant „Snow arenos“ stogo, už 230 tūkst. litų (66,6 tūkst. eurų) Turizmo departamento lėšų buvo sumontuotas didžiausias pasaulyje „Facebook“ vartotojams puikiai pažįstamas simbolis „Like“. Bet užmiršta gauti „Facebook“ leidimą naudoti šį ženklą.

Tame pačiame kelyje A4, kur numatoma statyti naują Druskininkų ženklą, tik arčiau prie miesto, yra dar nuo sovietmečio išlikęs ir kas keletą metų perdažomas ženklas. Dar vienas toks pats – prie įvažiavimo į miestą iš Leipalingio pusės.

Už 54 tūkst. eurų Druskininkuose šiuo metu galima nupirkti 2 kambarių butą naujos statybos name, seną 3 kambarių butą arba namą priemiestyje.