D.Grybauskaitė penktadienio popietę dalyvaus viešoje diskusijoje apie ES ateitį, o šeštadienį kartu su Latvijos ir Estijos prezidentais susitiks su Jungtinių Valstijų viceprezidentu Mike'u Pence'u.

Lietuvos prezidentės teigimu, M.Penco vizitas į šią konferenciją „reiškia, kad JAV Europos ir pasaulio saugumas išlieka prioritetu“. Ji sakė, kad viceprezidentui pateiks informaciją apie regione esančias grėsmes, aptars NATO buvimą regione bei dvišalius karinius ryšius.

„Bus pristatytas mūsų bendras supratimas visų trijų šalių apie grėsmes ir apie sprendimo būdus, kurių mes tikimės tiek iš NATO, tiek iš Jungtinių Valstijų tiesiogiai“, - penktadienį transliuotame interviu LRT radijui sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė sakė su JAV viceprezidentu kalbėsianti apie amerikiečių karių buvimą Lietuvoje ir „galimybę užtikrinti oro erdvės saugumą“.

Miunchene taip pat numatomas dvišalis Lietuvos ir Kroatijos prezidenčių susitikimas.

Į Miuncheną taip pat vyksta Lietuvos užsienio ir krašto apsaugos ministrai Linas Linkevičius bei Raimundas Karoblis.

Organizatoriai teigia, kad konferencijoje šiemet bus diskutuojama apie transatlantinius santykius, NATO, ES ateitį, krizę Ukrainoje, santykius su Rusija ir karą Sirijoje.