Savo "Facebook" paskyroje J. Žukas teigia, kad dar nėra aišku, ar Lietuvos kariuomenė "Zapad" pratybų metu imsis papildomų atsargumo priemonių, nes šį klausimą turės aptarti Valstybės gynimo taryba.

"Noriu pažymėti, kad Lietuvos kariuomenė bet kokiu atveju bus pasirengusi reaguoti į galimas nenumatytas situacijas ir, esant reikalui, atliks savo pareigą. Kaip ir dabar, bus nuolatos vertinama žvalgybinė informacija, budės mūsų nacionalinės bei NATO greitojo reagavimo pajėgos", - rašo kariuomenės vadas.

Anot J. Žuko, ruduo Lietuvos kariuomenei bus vienas intensyviausių metų laikų, nes rugsėjį-spalį šalyje planuojama nemažai nacionalinių ir tarptautinių pratybų.

"Tuo pat metu intensyviai treniruosis ir mūsų kaimynai bei partneriai iš Skandinavijos", - rašo kariuomenės vadas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra sakiusi, kad prie Lietuvos sienų vyksiančiomis "Zapad" pratybomis Maskva demonstratyviai ruošiasi karinei konfrontacijai su Vakarais, todėl Lietuva su NATO partneriais kalbėsis apie papildomas planavimo ir karines priemones, taip pat sprendimų priėmimo proceso Aljanse greitinimą.

Pastarąjį kartą Rusijos ir Baltarusijos organizuojamos "Zapad" pratybos vyko 2013 m. Maskvos pateikiamais duomenimis, jose dalyvavo apie 10 tūkst. karių, tačiau, Vakarų šalių žvalgybų skaičiavimais, šis skaičius galėjo siekti 45 tūkst., o manevrų metu buvo imituojamas Kaliningrado srities ir Baltarusijos sujungimas sausumos koridoriumi.