„Ministras buvo pristabdęs policijos reformą tam, kad įvertintų grėsmes, nuveiktus darbus, ir visą šį įvertinimą pristatys bei pateiks siūlymus, į ką policijai reikia atkreipti dėmesį“, – BNS sakė ministro atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

Pernai pradėtą policijos reformą ministru tapęs E. Misiūnas pristabdė argumentuodamas, kad reikia objektyviai įvertinti jos naudą. Policijos departamento veiksmus, sulaukusi profesinių sąjungų skundų, spalį sukritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Policijos vadovybė reformos ėmėsi pernai, sakydama, jog tai padidins visuomenės saugumą, patruliuojančių policininkų skaičių ir gerins pareigūnų darbo sąlygas. Pradėta jungti viešąją ir kriminalinę policiją komisariatuose, atsisakoma budėtojų, taip mažinant kabinetuose dirbančių pareigūnų skaičių.

Reformai priešinosi pareigūnų profesinės sąjungos. Anot jų lyderių, pareigūnai pasigenda aiškumo, kokie departamentų padaliniai ir kaip veiks po reorganizacijos, kokie yra vertinimo kriterijai norintiesiems eiti naujas pareigas. Esą dalis asmenų į pareigas perkeliami nepaisant to, kad neatitinka reikalavimų. Profsąjungų atstovų teigimu, pavyzdžiui, tyrėjams priskiriamos naujos funkcijos – užtikrinti viešąją tvarką ir patruliuoti, nors jie tam nėra paruošti.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas gruodį sakė, kad 53 policijos komisariatai jau dirba pagal naują veiklos modelį, dar 10 – daugiausiai miesto – liko nereformuoti.