L. Graužinienė registravosi kaip nepriklausoma kandidatė, ji anksčiau pasitraukė iš Darbo partijos. Politikė DELFI teigė, kad sprendimą priėmė matydama, jog Seime reikia patyrusių politikų.

„Pailsėjau per tas dienas, stebėjau politinius procesus, tikrai matau, kad šiuo metu Seime reikalingas patyręs politikas. Manau, kad tikrai esu pajėgi padėti įgyvendinti tuos sprendimus, kurie reikalingi Lietuvos žmonėms.

Manau, kad turiu, ką pasakyti žmonėms, turiu patirtį. Vienas žmogus kažkokių naujovių nepadarys, bet jeigu ryžtingas premjeras ar dauguma pateiks reikalingus sprendimus, įstatymų projektus, aš tikrai turiu tą patirtį ir galėčiau ženkliai prisidėti prie įstatymų rengimo. Bet čia yra vienmandatė apygarda ir pagrindinė užduotis yra padėti rajonui, to krašto žmonėms, kelti jų problemas, todėl darbo specifika yra šiek tiek kitokia“, - kalbėjo L. Graužinienė.

Anykščių-Panevėžio apygardoje taip pat kandidatuos Kristupas Krivickas kaip Centro partijos atstovas, Darbo partijos kandidatas Ričardas Sargūnas, socialdemokratų atstovė Auksė Kontrimienė, konservatorius Valentinas Stundys. Taip pat kiti nepriklausomi kandidatai Mindaugas Pauliukas, Valentinas Šapalas ir Ilona Stasiūnė. Kandidatų registracija dar nėra baigta.

Nauji rinkimai apygardoje vyks 2017 metų balandžio 23-ią dieną.

Nauji rinkimai Anykščių-Panevėžio apygardoje organizuojami po to, kai po skandalo iš parlamento pasitraukė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė Greta Kildišienė.