Praėjusių metų rudenį pareigas eiti pradėjusiems Seimo naujokams buvo priskirti telefono numeriais, kuriais jiems prisiskambinti galėtų valdžios atstovai ir kiti įvairių valstybės institucijų darbuotojai. Tačiau kai kuriais jų prisiskambinti vis dar neįmanoma.

Telefono aparatais, kaip ir kompiuteriais ar kitomis būtinomis darbo priemonėmis naujuosius Seimo narius turėjo aprūpinti Seimo kanceliarija. Seimo Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas A. Zeleniakas sako, kad Seimo kadencijos kaitos metu vyko mobiliojo ryšio paslaugų pirkimo konkursas, todėl naujieji Seimo nariai buvo aprūpinti tik telefono kortelėmis.

Kiek Seimo narių vis dar nepasiekiami, nes nusprendė ar neturėjo galimybės naudoti asmeninio telefono aparato, Seimo kanceliarija nežino, tačiau žada, kad tarnybiniais telefono numeriais ir telefono aparatais naujieji Seimo nariai galės naudotis nuo vasario vidurio.

„Telefono kortelės yra išduotos visiems naujos kadencijos Seimo nariams, tačiau Seimo kanceliarija neturi informacijos, kaip Seimo nariai jas naudoja.

2017 metų vasario 14 dieną baigiasi sutarties su judriojo (mobiliojo) ryšio paslaugų teikėjų (konkurso laimėtoju) sudarymo atidėjimo terminas ir bus sudaroma nauja judriojo (mobiliojo) ryšio paslaugų teikimo sutartis. Taigi, nuo 2017 metų vasario 15 d. Seimo nariams bus pradėti dalyti mobilaus ryšio telefono aparatai“, – komentuoja A. Zeleniakas.