LVŽS vicepirmininkė Rima Baškienė BNS sakė, kad sušaukti skyriaus susirinkimą artimiausiu metu partijos valdyba antradienį pavedė kitam vicepirmininkui Kęstučiui Mažeikai.

„Tikrai žinome pageidavimą skyriaus, tikrai žinodami ir partijos valdybos ankstesnį sprendimą, kad turėtų būti keičiamas skyriaus pirmininkas, nusprendėme, (...) kad neutralus žmogus nuvyktų į Panevėžį. Mes pavedėme, kad Kęstutis Mažeika padėtų surengti skyriaus susirinkimą, pasikalbėtų su žmonėmis. Labai gražu bus, jei bus išklausytos visos nuomonės“, - sakė R.Baškienė.

Anot jos, natūralu, kad dalis skriaus yra nepatenkinti G.Kildišiene, bet neatmetė, jog yra ir ją palaikančių.

Frakcijos valdyba taip pat nusprendė vietoje G.Kildišienės į Seimo Kultūros komitetą siūlyti frakcijos narį Stasį Tumėną. Komitetas šiuo metu turi šešis narius ir negali funkcionuoti.

G.Kildišienė LVŽS vicepirmininkės pareigų bei Seimo nario mandato atsisakė po kilusio ažiotažo dėl mamos nuomojamo ir jos naudojamo visureigio „Range Rover“. Automobilis pagal išperkamosios nuomos sutartį nuomotas iš R.Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“. Be to, viešumon iškilo dešimtmečio senumo įvykiai dėl G.Kildišienės galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas tuomet nutrauktas, atlyginus žalą.