Pavyzdžiui, fondas 8 tūkst. eurų parėmė viešąją įstaigą „Aštuntoji diena“, kuriai vadovauja politiko ir žurnalisto Andriaus Navicko žmona Vaida Navickienė. Pats A. Navickas yra nurodomas prie portalo 8diena.lt kūrėjų komandos.

Praėjusiais metais Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas šią viešąją įstaigą parėmė 12 tūkst. eurų.

Be to, kaip nurodo svetainė lrs.lt, Andrius Navickas taip pat dirba Seimo nario, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko Gabrieliaus Landsbergio padėjėju-sekretoriumi. Tai politinio pasitikėjimo pareigos.

A. Navickas taip pat su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais dalyvavo Seimo rinkimuose, bet į Seimą nepateko.

DELFI jau rašė, kad Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tikslas remti kultūrinę žiniasklaidą, tačiau problema, kad dalis šios žiniasklaidos priklauso politikams ar su jais susijusiems asmenims.

Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodeksas sako, kad „žurnalisto profesinė veikla nesuderinama su darbu valstybės ir vietos valdžios institucijose, dalyvavimu politinių partijų veikloje“. Tačiau teisės aktai nekalba apie valstybės paramą su politikais susijusiems leidiniams.