„Turime susitikimą su VSD, kalbėsimės apie naująją, jau šių metų VSD ataskaitą, tiksliau, jos gaires. VSD vadovai taip pat pristatys savo investicinius planus, susijusius su skirtais asignavimais“, – BNS sakė komiteto vadovas Vytautas Bakas.

Išvažiuojamojo posėdžio darbotvarkėje numatyta, kad komitetas išklausys grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą ir VSD veiklos pristatymas.

Pernykščiame žvalgybos tarnybų parengtame dokumente buvo nurodyta, kad didžiausią grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui kelia Rusijos imperinės ambicijos, agresyvi užsienio politika, pasirengimas naudoti karinę jėgą, ypač aktyvi prieš Lietuvos interesus nukreipta žvalgybinė veikla, priešiška informacinė politika, pastangos kurstyti Lietuvos tautinių bendruomenių priešiškumą Lietuvos valstybei.

Veiklos ataskaitas ir grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą Valstybės saugumo departamentas bei Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos skelbia kartą per metus, įprastai – pavasarį.