„Atvirai sakysiu: lobistai, ypač prieš Kalėdas, buvo užplūdę Seimą, įtikinėdami naujuosius parlamentarus ir perduodami savo interesus. Seimo nariai kreipėsi į parlamento valdybą ir paprašė: „Būkite geri, gal galite juos sustabdyti.“ Todėl svarstėme tokį variantą: atsakomybę už kiekvieno lobisto, prašančio nuolatinio leidimo lankytis Seime, vizitą turėtų prisiimti konkretūs parlamentiniai komitetai“, – sakė R.Baškienė ir pridūrė, kad svarstoma, jog asocijuotų struktūrų atstovai galėtų patekti į Seimą su vienkartiniu leidimu, o ne vaikščioti „kiekvieną dieną“.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis sakė nesuprantantis motyvų, kodėl Seimas nori apsitverti tvoromis. „Būtent asocijuotų struktūrų atstovai parlamente lankosi dėl viešojo intereso – daugiausia kalbame apie ekonomikos stiprinimą, būtinus darbus valstybei. Jeigu Seimas įsivaizduoja, kad tik jis vienas gali užsiimti teisėkūra, o piliečiai šiame procese neturėtų dalyvauti, labai gaila dėl atsirandančio naujo požiūrio“, – teigė jis.

„Tikriesiems lobistams, kurie atstovauja kažkieno interesams, tokie sprendimai atvers naujų galimybių, nes jie susitikimams ieškos nuošalesnių vietų, kuriose jų niekas nematytų. Mums tokio slaptumo nereikia - norime atvirai ateiti į Seimą ir išdėstyti savo poziciją“, – tvirtino Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas.