Neeilinį posėdį organizuoja Seimo Žmogaus teisių komitetas. Jis aiškinsis, kodėl nebuvo užkirstas kelias smurtui prieš vaiką, laiku ir tinkamai neidentifikuotos grėsmės.

Vykdant parlamentinę kontrolę bus aiškinamasi, kokių priemonių imtasi įgyvendinant pernai rugsėjį priimtą Seimo nutarimą „Dėl apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje užtikrinimo“. Juo Vyriausybei siūlyta Valstybinę smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir pagalbos teikimo nukentėjusiems asmenims 2014–2020 metų programą papildyti nuostatomis dėl visų rūšių smurto artimoje aplinkoje prieš vaikus, numatant prevenciją, specializuotos pagalbos sistemos sukūrimą, atsakingo asmens už šios programos priemonių koordinavimą Vyriausybės kanceliarijoje paskyrimą.

Komiteto posėdyje kviečiami dalyvauti policijos, prokuratūros, vaiko teisių, Vyriausybės kanceliarijos atstovai, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Opozicinė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija savo ruožtu kviečiasi socialinės apsaugos ir darbo bei vidaus reikalų ministrus Liną Kukuraitį bei Eimutį Misiūną. Bus kalbama apie artimiausių veiksmų planą, kaip stabdyti smurtą prieš vaikus. Taip pat bus aptariamas valstybės institucijų darbas ir atsakomybė, susijusi su mažamečio mirtimi Kėdainiuose praėjusią savaitę.

Praėjusią savaitę ligoninėje mirė sunkiai namuose Kėdainiuose sumuštas keturmetis. Įtarimai dėl to pateikti vaiko motinai ir patėviui.

Pernai lapkritį, gavus signalą iš darželio dėl galimo smurto prieš tą patį vaiką, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet nuspręsta, kad berniukas galėjo susižaloti pats, todėl ikiteisminis tyrimas nutrauktas.

Vasario 14 dieną Seime planuojama surengti neeilinę sesiją, kad būtų priimtos su vaiko teisių apsauga susijusios įstatymų pataisos.