Į direkcijos vadovo pareigas pretendavo trys kandidatai.

Pasak savivaldybės, vieni svarbiausių jiems keltų reikalavimų – išmanyti saugomų teritorijų sistemą ir jos valdymo pagrindus, valstybinių parkų struktūrą bei turėti ne trumpesnę kaip 3 metų darbo organizavimo patirtį pagal įgytą išsilavinimą.

J. Radžiūnienei nuo šiol teks rūpinsis 7,5 tūkst. ha parkų teritorija, didelį dėmesį skiriant parkų gamtos ir kultūros vertybių išsaugojimui, propagavimui.

„Jau metas keisti nusistovėjusį suvokimą, kad saugomose teritorijose dominuoja valdymo draudimais, apribojimais ir suvaržymais forma. Pavilnių ir Verkių regioniniai parkai atsinaujins kartu su atsinaujinančiu Vilniumi. Tapusi vadove, greitai ir dalykiškai spręsiu užsilikusias problemas teritorijų apsaugos ir planavimo srityje, lanksčiai valdydama, derinsiu lankytojų ir vertybių apsaugos interesus. Prioritetai – parkų individualūs apsaugos reglamentai, lankstus tarpinstitucinis bendradarbiavimas, vientisa pažintinių maršrutų ir takų sistema, susijungianti su miesto takų sistema ir kt.“, – vardijo J. Radžiūnienė.

Pirmieji J. Radžiūnienės darbai bus suvaldyti situaciją, saugant vertingas rekreacinės paskirties parkų teritorijas nuo statybų, išsiaiškinus visų parkuose veikiančių institucijų vertinimus, labai aiškiai ir konkrečiai detalizuoti vykdomas funkcijas, rasti kompromisus ir pasiskirstyti darbus bei atsakomybes, užtikrinti lankytojų ir vertybių apsaugos interesus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)