„Partija, gavusi Gretos Kildišienės prašymą, pritarė, kad laikinai sustabdo jos buvimą partijos pirmininko pavaduotojo pareigose“, – po posėdžio žurnalistams pranešė LVŽS vicepirmininkė ir Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

G.Kildišienė lieka partijos nare. Kol kas neaišku, ar ji toliau vadovaus LVŽS Panevėžio skyriui.

„Pagal mūsų įstatus, skyrius sprendimą priima pats, todėl valdyba neturi jokios teisės užsiimti tomis funkcijomis, kurias turi atlikti skyrius. (...) Manau, kad analogiškas sprendimas bus jos pačios“, – teigė R.Baškienė.

LVŽS valdyba taip pat valdybos pirmininku perrinko europarlamentarą Bronį Ropę.

Taip pat partijos kandidatu vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje patvirtintas eksparlamentaras Antanas Baura, šiuo metu dirbantis Anykščių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėju.

Rinkimai minėtoje apygardoje vyks G.Kildišienei, pernai spalį išrinktai į Seimą Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje, atsisakius parlamentarės mandato.

Čia rinkimai vyks balandžio 23 dieną kartu su merų rinkimais Jonavoje bei Šakiuose.

G.Kildišienė atsisakė mandato kilus abejonėms dėl jos gyvenimo ne pagal pajamas ir paaiškėjus, kad ji važinėja LVŽS pirmininkui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ automobiliu, kad nuo partijos bendražygių nuslėpė prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas nutrauktas, atlyginus žalą.