"A. Veryga atkreipia būsimų kandidatų dėmesį, kad laukia darbas, kuriame nuolat sukasi interesų grupės, kur nuolat bandoma rasti priėjimą ir padaryti įtaką, kur nevengiama viešai juodinti ir žeminti. Todėl prašo tų, kurie pretenduos į siūlomas pareigas, įvertinti visus savo praeities žingsnius, prisimenant net tuos, kurių grėsmingais ar neteisėtais neįvardina specialiosios tarnybos", - teigiama pranešime spaudai.

Į sveikatos apsaugos viceministro, kuruojančio visuomenės sveikatos sritį, vietą, prioritetas bus teikiamas turintiems daktaro laipsnį biomedicinos mokslų srityje. Reikalaujama ne mažesnės kaip penkerių metų darbo patirties visuomenės sveikatos ar su ja susijusioje srityje ir nepriekaištingos reputacijos.

Kandidatai užimti sveikatos apsaugos ministro patarėjo korupcijos prevencijos ir kontrolės klausimais turi turėti magistro laipsnį biomedicinos arba teisės srityje, arba patirties dirbant teisėtvarkos institucijose, pageidautina korupcijos prevencijos ar kontrolės srityje. Iš jų buvusių darboviečių bus reikalaujama rekomendacijų, taip pat keliamas nepriekaištingos reputacijos reikalavimas.

ELTA primena, kad sveikatos apsaugos ministro patarėjo pozicija liko laisva po to, kai iš jos viešai pasklidus informacijai apie turėtą priklausomybę lošimams pasitraukė Artūras Mažrimas.