„Seimo narys, kuris nori atsisakyti mandato, turi VRK posėdyje perskaityti pareiškimą ir patvirtinti savo valią, tuomet VRK priima atitinkamą sprendimą“, – žurnalistams anksčiau sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Pasak jo, Seimo narės įgaliojimai tikriausiai bus nutraukti nuo ketvirtadienio.

VRK vadovo teigimu, nauji Seimo rinkimai Anykščių – Panevėžio apygardoje galėtų vykti balandžio 23 dieną kartu su merų rinkimais Jonavoje bei Šakiuose, taip būtų sutaupyta lėšų.

Pirmininko teigimu, Seimo rinkimų kaina vienoje apygardoje galėtų siekti apie pusę milijono eurų, tačiau rengiant kartu su kitais rinkimais ji gerokai sumažėtų.

„Vienoje apygardoje surengti rinkimus kainuoja netoli pusės milijono eurų, bet jei prisideda kitos apygardos, kaina dėl to stipriai mažėja. Aš neturiu dabar sąmatos, bet per visas tris apygardas turėtų apie 700 tūkst. eurų kainuoti“, – sakė Z. Vaigauskas.

G. Kildišienė atsisako mandato paaiškėjus, kad ji nuo partijos bendražygių nuslėpė prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas nutrauktas, atlyginus žalą.

„Neįvertinau galimų savo jaunystės klaidų įtakos situacijai, kuomet pati tapsiu Seimo nare, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – valdančiąja partija. Nesu teista, bet suprantu, jog paviešinti faktai kenkia Seimo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kuri siekia sąžiningumo, skaidrumo ir atvirumo principų įgyvendinimo Lietuvoje, reputacijai“, – penktadienį paskelbtame pareiškime dėl pasitraukimo sakė G. Kildišienė.

G. Kildišienė anksčiau tą savaitę atsidūrė dėmesio centre dėl jos motinos automobilio išperkamosios nuomos sutarties su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomu „Agrokoncernu“.

Šiuo automobiliu naudojosi ir Seimo narė.

Be to, didžiulio atgarsio sulaukė ir kiti kilę klausimai dėl parlamentarės išsilavinimo, dėl praeityje vykusio teisėsaugos tyrimo jos atžvilgiu.

G. Kildišienė į Seimą išrinkta Anykščių – Panevėžio vienmandatėje rinkimų apygardoje, tad čia turės būti rengiami nauji Seimo nario rinkimai. Jie turi įvykti ne vėliau kaip per pusmetį, ki atsilaisvins vieta parlamente.