Taip teigiama TS-LKD išplatintame pranešime spaudai.

„Būtina sutelkti partiją, kad ji kalbėtų vienu balsu ir suvoktų savo misiją kaip kiekvieno partijos nario asmeninį tikslą ir ambiciją, – pranešime cituojama A. Bilotaitė. – Partijai reikia vienijančios, telkiančios lyderystės, vadovo, kuris girdi. Kalbėdami ir veikdami skirtingomis kryptimis mes labai greitai susilpnėsime ir galiausiai visai išnyksime iš Lietuvos politinio žemėlapio. Esu tikra, kad dabartinis partijos vadovas imsis šios nelengvos užduoties ir artimiausius ketverius metus užtikrins nuoseklią ir principingą partijos veiklą“.

Pasak parlamentarės, šiandien TS-LKD yra skaidriausiai veikianti partija Lietuvoje.

Tad jos narių pareiga – sustiprinti žmonių pasitikėjimą politikais, kurie pasiryžę padaryti viską, kad piliečiai vėl tikėtų valstybe ir valdžia.

DELFI primena, kad pasiryžimą dalyvauti opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pirmininko rinkimuose išreiškė dabartinis vadovas Gabrielius Landsbergis, Seimo nariai Mykolas Majauskas, Paulius Saudargas, Agnė Bilotaitė ir Žygimantas Pavilionis.

G.Landsbergio kandidatūrą iškėlė 40, P.Saudargo – 19, Ž.Pavilionio – 13, M.Majausko – devyni, A.Bilotaitės – trys partijos skyriai ir bendruomenės. TS–LKD skyriai, bendruomenės, frakcijos kandidatais iš viso buvo iškėlę 18 kandidatų.

Tarp jų buvo ir Seimo nariai Irena Degutienė, Andrius Kubilius, Monika Navickienė, Mantas Adomėnas, Laurynas Kasčiūnas, Rimantas Dagys,Valentinas Stundys, Europos Sąjungos ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas. Jie atsisakė varžytis dėl partijos vadovo pareigų.

Išankstinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko rinkimų pirmasis turas vyks vasario 11-12 dienomis. Jei partijos vadovas nebus išrinktas per pirmąjį turą, antrajame varžysis du daugiausiai balsų surinkę kandidatai.

Išrinkus pirmininką visuotiniu partijos narių balsavimu, jis bus tvirtinamas suvažiavime. Šis vyks kovo 4 dieną.