Kaip jau anksčiau rašė „Vakarų ekspresas“, Klaipėdos Joniškės gatvėje esančius laidojimo namus „Aterna“ planuojama rekonstruoti ir juose įrengti kremavimo liniją, kainuosiančią apie 1,5 mln. eurų.

Miestiečius išgąsdino maksimalus kremavimo linijos pajėgumas – per metus apie 8 tūkst. mirusiųjų palaikų.

Gyventojai pareikalavo sustabdyti tokias užmačias – esą toje vietoje („vos ne miesto centre“) negali būti krematoriumo – baiminamasi, jog jis sukels pavojų žmonių sveikatai.

Priminta, kad Kėdainiuose krematoriumas pastatytas už 3 km nuo miesto, Laisvojoje ekonominėje zonoje.

Vilniuje irgi norėta statyti tokį objektą Olandų gatvėje, tačiau sukilo vilniečiai ir jam dabar ieškoma kitos vietos.

Vakar Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pareiškė esantis ne mažiau nei gyventojai pasipiktinęs žinia, kad bus pradėtos krematoriumo statybos.

Jo teigimu, miesto bendrajame plane krematoriumo statyba toje vietoje nenumatyta ir jokių kalbų negali būti.

„Niekas leidimo statyti toje vietoje krematoriumo nedavė. Šiandien jau yra pasirašytas raštas ir išsiųstas į Aplinkos apsaugos agentūrą, į Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentą ir prašoma atlikti poveikio aplinkai vertinimą. Manau, pateikus ne visai teisingus duomenis, kiek metrų yra nuo artimiausių namų, išvengta to vertinimo. Jeigu į mūsų prašymus nebus atsižvelgta, teisminiu būdu bandysime stabdyti turimų dokumentų galiojimą. Klaipėdos regionui ir miestui tokios paslaugos reikia, bet tokioje vietoje negali būti net kalbos apie tai“, – kalbėjo V. Grubliauskas.