Tai R. Šimašius pareiškė savo feisbuko paskyroje.

„Juk norime, kad Seimo įvaizdis būtų nustotas žeminti, o žmonės nesijaustų kvailinami. Tad G. Kildišienei reikėtų pagalvoti, ar jai neverta tiesiog trauktis iš Seimo. Nes juk akivaizdu, kad būtent jos laikysena ir painūs nieko nepaaiškinantys paaiškinimai kaip tik ir trukdo dirbti", - rašo R. Šimašius.

„Gerbiu ir savo oponentus, kai jie sąžiningi, tiesūs ir garbingi. Valstiečiai su savim atnešė pažadą, kad politika Lietuvoje po nomenklatūriškai socdeminio įšalo pasikeis. Dabar yra tas metas, kai paaiškės ar tai buvo tik rinkimų pažadai, ar tikras vidinis nusistatymas", - teigia Vilniaus meras.

DELFI primena, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio pavaduotoja G. Kildišienė įklimpo į skandalą paaiškėjus, kad važinėja „Agrokoncernui" priklausančiu automobiliu „Range Rover Evoque". Kilo klausimas, ar Seimo narė tinkamai užpildė viešųjų ir privačių interesų deklaraciją.

Kaip žinoma „Agrokoncerno„ įmonių grupė priklauso R. Karbauskiui, kuris atkakliai neigia bet kokius artimesnius ryšius su G. Kildišiene ir sako vertinantis ją kaip Panevėžio skyriaus pirmininkę.

Vėliau paaiškėjo, kad automobilį išperkamosios nuomos būdu nuomojo G. Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė, kuris kas mėnesį mokėjo po 1000 eurų už 47 tūkst. eurų vertės automobilį.

V. Mikalauskienė iki pernai gruodžio dirbo darželio auklėtoja ir vadovauja įmonei „Greta Gretos", kuri tik nuo šių metų turi vieną darbuotoją. Tai sukėlė abejonių, ar sandoris tarp „Agrokoncerno" bei V. Mikalauskienės buvo tikras, ar nuomos kaina atitiko rinkos kainą.

„Agrokoncerno" advokatas Evaldas Valčiukas ketvirtadienį DELFI sutiko parodyti sutartį ir pavedimų kvitus, kad įrodyti, jog sandoris nebuvo fiktyvus. Iš sutarties ir pavedimų, akivaizdu, kad V. Mikalauskienė turėjo iki 2021 m. išmokėti paskolą už automobilį su 3 proc. palūkanomis.