Sutartis, kurią „Agrokoncernui“ atstovaujantis advokatas Evaldas Valčiukas parodė DELFI žurnalistei, apima pradinę įmoką, mokėjimų sąlygas ir nurodo 3 proc. palūkanas nuo neapmokėtos sumos. Sutarties pabaigos data turėjo būti 2021 m. vasario 10 d., tačiau, advokato teigimu, sutartis jau yra nutraukta.

Remiantis dokumentais, automobilis „Range Rover Evoque", kurį koncernas įsigijo 2016 m. vasario 9 d., išperkamosios nuomos būdu G. Kildišienės mamai Vladislavai Mikalauskienei išnuomotas 2016 m. vasario 10 d.

Pagal sutartį, automobilio kaina siekė 39 000 eurų, pridedant 8190 eurų PVM mokestį. Galutinė kaina siekė 47 190 eurų. Pirkėja įsipareigojo sumokėti 3 proc. metines palūkanas nuo faktiškai neapmokėtos sumos.

Sutarties pasirašymo dieną pirkėja V. Mikalauskienė įsipareigojo sumokėti 5000 eurų avansą. Likusią sumos dalį ji įsipareigojo padengti kas mėnesį mokėdama po 1000 eurų įmokas.

Remiantis sutartimi, pirkėja taip pat įsipareigojo koncernui kompensuoti civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įmokas.

Advokatas taip pat pateikė mokėjimų išrašus. 5000 eurų buvo pervesti 2016 m. vasario 19 d. Toliau nuo kovo V. Mikalauskienė mokėjo po 1000 eurų: kovą, balandį, gegužę, birželį, liepą, rugpjūtį, rugsėjį (šį mėnesį mokėjo 7000 eurų), spalį, lapkritį, gruodį, sausį. Tai reiškia, kad šiuo metu V. Mikalauskienė jau yra sumokėjusi 22 000 eurų.

Kaip žinoma, G. Kildišienė važinėjo R. Karbauskio valdomam „Agrokoncernui" priklausančiu automobiliu „Range Rover", tačiau nebuvo deklaravusi sandorio. Seimo narė paaiškino, kad išperkamosios nuomos sandorį su „Agrokoncernu" sudarė ne ji pati, o jos giminaitis. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo jos mama.

Nepaisant įvairių patikinimų, nebuvo žinoma, ar sandoris nefiktyvus, ar automobilio nuomos kaina atitiko rinkos kainą, atsirado svarstymų, ar darželio auklėtoja iki pernai gruodžio dirbusi G. Kildišienės mama iš tiesų gali sau leisti pirkti „Range Rover“. Pardavėjų internete nurodoma pradinė ir mažiausia tokio automobilio kaina praėjusiais metais siekė 36 400 eurų.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkė Rima Baškienė trečiadienį paskelbė mačiusi išperkamosios nuomos sutartį ir bankinius pavedimus, kurie kas mėnesį siekė po 1000 eurų.

Trečiadienį viešėdamas DELFI konferencijoje R. Karbauskis sakė buvęs patikintas G. Kildišienės, kad automobilį nuomojęs jos giminaitis galės pagrįsti gaunamas pajamas.

G. Kildišienės mama V. Mikalauskienė anksčiau dirbo Panevėžio vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtoja, pastaruosius dvejus metus dirbo auklėtoja darželyje „Taika“ ir darbą savo iniciatyva paliko prieš mėnesį, tai yra 2016 m. gruodžio 14 dieną. Ji taip pat yra įmonės „Greta Gretos“ vadovė.

Įmonė „Greta Gretos“ registruota 2015 m. balandį. UAB „Greta Gretos“ ataskaitoje, kurią „Creditinfo“ pateikė portalo DELFI iniciatyva, nurodoma, kad UAB „Greta Gretos“ iki 2016 m. gruodžio 13 d. buvo mažąja bendrija, kuri metų pabaigoje tapo uždarąja akcine bendrove.

Įmonė iki šių metų sausio 1 d. neturėjo darbuotojų. Nuo metų pradžios registruotas vienas darbuotojas.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga iš „Greta Gretos“ 2015 m. yra užsisakiusi suvenyrinių skarelių už 2000 eurų. R. Baškienė teigė, kad pirkimas buvo vykdomas mažiausios kainos principu.

G. Kildišienės istorija sukėlė visuomenės susidomėjimą, nes paskatino kalbas apie verslo grupių paramą Seimo nariams – tiesioginę arba per tarpininkus. Kilo klausimų ir apie parlamentarės bei R. Karbauskio ryšius, tačiau abu politikai sako, kad jų santykiai darbiniai.

Kilus ažiotažui parlamentarė paskelbė, kad jos giminaitis nusprendė nutraukti išperkamosios nuomos sandorį dėl automobilio, o ji pati ketina įsigyti asmeninę mašiną.