„Šiuo metu visi sėdime tarsi kanalizacijoje, besimėgaudami sklindančiais kvapais. Tokio chaoso tikėtis buvo sunku, bet valdantieji jį toliau leidžia kurti, tai rodo ir pastarųjų dienų situacija“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Mykolo Romerio universiteto dėstytoja Rima Urbonaitė.

Taip ji įvertino prieštaringas Seime teikiamas LVŽS idėjas ir pastarąją „valstiečių“ komunikacijos strategų nesuvaldytą situaciją, savaitgalį paaiškėjus, kad šios partijos narė parlamentarė Greta Kildišienė naudojais „valstiečių“ lyderio ir Seimo frakcijos seniūno R. Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu visureigiu „Range Rover“, taip pat galbūt nuslėpė kai kuriuos savo biografijos faktus.

Tik vakar LVŽS paviešino versiją, esą automobilį iš įmonių grupės pagal panaudos sutartį gavo ne pati politikė, bet neįvardijamas jos artimas giminaitis, leidžiantis G. Kildišienei važinėtis visureigiu.

Nors Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, į kurią kreipėsi pati G. Kildišienė, vadovas Romas Valentukevičius tikina šioje situacijoje nusižengimo neįžvelgiantis, Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) bei Liberalų sąjūdžio frakcijos pasiūlė kilusius klausimus nagrinėti parlamentinei Etikos ir procedūrų komisijai.

Tuo metu LVŽS lyderis R. Karbauskis „Lietuvos žinioms“ teigė, jog pagrindinius darbus, paremtus LVŽS programa, valdantieji ketina pradėti Seimo pavasario sesijoje.

„Visi įstatymai bus parengti kartu. Kai bendras vaizdas bus pristatytas visuomenei, kai bus paaiškinta, kaip viskas veiks ir kada įsigalios, koks bus tikėtinas efektas, tik tada jie bus teikiami. Galima, žinoma, eiti įprastu keliu, kai priimamas vienas įstatymas, kitas, trečias, ir po to viskas kažkaip veikia. Bet mūsų sumanymas – viską įteikti kaip kompleksą, kad matytųsi bendras vaizdas“, – aiškino R. Karbauskis.