Pareigybė sukurta siekiant stiprinti atsakingų Lietuvos institucijų pozicijas ir veiksmų koordinaciją nacionaliniu ir tarptautiniu mastu Baltarusijoje vystomo projekto atžvilgiu.

Pasak ministerijos, D. Degutis teiks pasiūlymus formuojant Lietuvos poziciją dėl Astravo AE projekto branduolinės saugos ir aplinkosaugos problemų, taip pat teiks pasiūlymus dėl Lietuvos veiksmų ir priemonių, situacijos pristatymo nacionaliniu, regioniniu ir tarptautiniu mastu, prisidės koordinuojant Lietuvos institucijų veiksmus.

Ambasadorius, be kita ko, pristatys Lietuvos poziciją ir telks tarptautinės bendruomenės paramą, bendradarbiaus ir keisis informacija su visomis už branduolinę, radiacinę saugą ir aplinkosauginius aspektus atsakingomis šalies ir užsienio institucijomis, vyriausybinėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, parlamentais.

Skirti ambasadorių ypatingiems pavedimams darbui Astravo AE klausimais nuspręsta antradienį surengtame Lietuvos užsienio reikalų, aplinkos ir energetikos ministrų susitikime.

D. Degutis Užsienio reikalų ministerijoje dirba nuo 1991 metų.

Jis yra dirbęs Lietuvos diplomatinėse atstovybės Danijoje ir JAV, taip pat yra buvęs Lietuvos ambasadoriumi Lenkijoje ir Izraelyje.

Nuo 2014 metų rugpjūčio D. Degutis užėmė Užsienio reikalų ministerijos Išorinių ekonominių santykių departamento ambasadoriaus ypatingiems pavedimams pareigas.