Devyniose nominacijose bus pagerbti pasaulio lietuviai ir su Lietuva save siejantys asmenys, kurie tarptautine patirtimi, įtakingais ryšiais ir ištekliais prisideda prie Lietuvos augimo, pranešė organizatoriai.

Tarp nominantų yra Lietuvoje, JAV, Izraelyje, Naujoje Zelandijoje, Tailande, Malaizijoje, Švedijoje, Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje dirbantys ir gyvenantys lietuviai.

Prieš ceremoniją viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“ Vilniuje vyks „Globalios Lietuvos“ profesionalų forumas „Globali Lietuva – valstybės pažangos kodas“.

Pirmą kartą Užsienio reikalų ministerijos (URM) kartu su profesionalų tinklu „Global Lithuanian Leaders“ organizuojamo forumo tikslas – sukurti platformą nenutrūkstamam ir efektyviam valstybės bei diasporos dialogui Lietuvai svarbiais klausimais.

„Lietuvių profesionalų moksliniai laimėjimai, kūrybinės aukštumos, pažangūs sprendimai verslo ir kitose srityse Lietuvos vardą garsina visame pasaulyje. Daugelis šių lyderių net ir negyvendami Lietuvoje siekia prisidėti prie mūsų šalies augimo ir sėkmės pasaulyje. Forumo dalyviai diskutuos apie globalios šalies viziją ir savų bei tarptautinių talentų pritraukimą Lietuvos ekonomikos ir švietimo sistemos stiprinimui“, – teigiama URM pranešime.

Minėtus apdovanojimus penktą kartą rengia tarptautinių lietuvių profesionalų tinklas pasaulyje „Globalios Lietuvos“ lyderiai su partneriais.