Kaip informuoja ru.DELFI.lt, į sąrašą pateko ir Liudmila Ulickaja, Lija Achedžakova, Angela Merkel, Andrejus Makarevičius, Zbignevas Bžezinskis, Dmitrijus Bykovas ir daugelis kitų garsių mokslininkų, rašytojų, aktorių, politikų ir visuomenės veikėjų.

„Didžiausių Rusijos nekentėjų, ekspertų ir skaitytojų nuomone, sąrašą“ televizija išpublikavo savo interneto svetainėje.

„Kelias savaites apklausinėjome skaitytojus, rinkome autoritetingiausių įvairių sferų ekspertų nuomones. Rezultatas – 100 aršiausių rusofobų, tiek iš penktosios kolonos šalyje, tiek iš užsienio nekentėjų, sąrašas“, – rašoma televizijos interneto svetainėje.

Sąraše – garsių Rusijos ir užsienio politikų, intelektualų, verslininkų pavardės. Tarp jų – rašytoja Marija Arbatova, Ukrainos VRM vadovas Arsenas Avakovas, tinklaraštininkas Rustemas Adagamovas, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as, žurnalistė Jevgenija Albac, buvęs JAV prezidento patarėjas Zbignevas Brzezinskis ir kiti.

Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė sąraše yra 25-oje vietoje su tokiu prierašu: „Lietuvos prezidentė, pavadinusi Rusiją „teroristine valstybe“, papildo savo rusofobiškų poelgių ir citatų taupyklę.“

Primename, kad 2014 m. rudenį, vykstant Rusijos agresijai prieš Ukrainą ir po Krymo aneksijos, D. Grybauskaitė pareiškė: „Šiuo metu Ukraina kovoja už taiką visoje Europoje, už mus visus. Jei teroristinė valstybė, kuri vykdo agresiją prieš savo kaimynę, nebus sustabdyta, agresija gali išplisti po Europą ir toliau.“

Lietuvos prezidentės pareiškimas sulaukė didžiulio rezonanso Rusijoje, Ukrainoje ir Europoje.
„Aršiausių rusofobų“ sąraše D. Grybauskaitės kaimynai – Rusijos banko „Sberbank“ vadovas Germanas Grefas ir Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Vasilijus Gricakas.