Šį leidimą Vilniaus miesto savivaldybė išdavė bendrovei „Upės projektai“, priklausančiai verslininko Arūno Martinkevičiaus koncerno SBA valdomai įmonei „Urban Inventors“.

„Projektas buvo parengtas pagal visas jam išduotas sąlygas ir suderintas bei patvirtintas visų atsakingų institucijų. Prieš tai būsimoje statybų vietoje buvo atlikti geologiniai ir archeologiniai tyrimai“, - sakoma SBA viešųjų ryšių vadovės Virginijos Dunauskienės šeštadienį atsiųstame pranešime.

Pasak jos, „Upės projektai“ yra sklypo, kuriame statomi „Green Hall“ pastatai, savininkė.

V. Dunauskienė be kita ko BNS paaiškino, kad „Upės projektai“ statyba neužsiima, ji atsakinga už šio verslo centro vystymą ir tam samdo kitas įmones. Žemės kasimo darbus Upės gatvėje esančiame sklype vykdo „Stiebasta“, o atraminių sienų ir pamatų projektavimo ir įrengimo darbais rūpinasi įmonė „Vilniaus rentinys“.

Dėl nuotekų linijos avarijos Vilniaus mieste paskelbta ekstremalioji padėtis, gyventojų vis dar prašoma naudoti kuo mažiau vandens, tačiau vis tiek skaičiuojama, kad į Nerį pateko tūkstančiai kubinių metrų nuotekų .

Upės gatvėje, pries „Barclays“ pastato, trūkus dviems nuotekų linijoms ir dviems nuotekų vamzdžiams, didelė smegduobė atsivėrė penktadienio vidurdienį.