Kaip praneša Italijos leidinys „La Stampa“, gruodžio 17-ąją per Neapolio katedroje vykusią ceremoniją nesuskystėjo sudžiūvęs šv. Januarijaus kraujas.

Maldos namų abatas monsinjoras Vincenzo De Gregorio pasakė: „Neturime galvoti apie nelaimes ir katastrofas. Mumyse gyvas tikėjimas, todėl turime nepaliauti melstis.“

Šv. Januarijaus kraujo stebuklo ceremonija vyksta keliskart per metus. Sudžiūvęs kankinio kraujas laikomas specialiuose hermetiškuose induose. Per ceremoniją jis virsta skysčiu.

Šis stebuklas fiksuojamas nuo 1389-ųjų metų. III a. šv. Januarijus buvo Neapolio vyskupas. Jis tapo ankstyvųjų krikščionių persekiojimų auka: Romos imperatoriaus Diokletiano įsakymu buvo nukirsdintas kartu su kitais tikėjimo broliais. Iš viso Diokletiasnas nužudė maždaug 3,5 tūkst. krikščionių.

Manoma, kad jei kraujo virsmo skysčiu stebuklas neįvyksta, reikia ruoštis artimiausiais mėnesiais ar metais įvyksiančiai nelaimei.

„La Stampa“ primenama, kad kraujas nevirto skysčiu 1939-aisiais metais. Kaip tik tada prasidėjo Antrasis pasaulinis karas. Stebuklas neįvyko ir 1980-aisiais – didelio masto Irpinijos žemės drebėjimo metais.

2016-aisiais nelaimių, atrodo, buvo atseikėta su kaupu. Vienos iš įtakingiausių pasaulio valstybių – JK ir JAV –patyrė nemenkus politinius sukrėtimus. Per Sirijoje vykstantį karą sugriautas kone visas Alepo miestas ir nužudyta begalė žmonių.

Reikia viltis, kad bloga žadančios pranašystės neišsipildys.