Vienuoliktus metus iš eilės DELFI kvietė skaitytojus pareikšti savo nuomonę gražiausios kalėdinės eglės rinkimuose. Šiemet iš viso sulaukta beveik 70 tūkst. skaitytojų balsų.

Net šešerius metus iš eilės rinkimuose triumfavo Kauno eglė, tačiau praėjusiais metais ją nurungė sostinės žaliaskarė, priminusi namelį. Eglės viduje buvo skaitomos kalėdinės pasakos.

Nors ir šiemet netilo diskusijos, kurio miesto Kalėdų puošmena – dailiausia, dar kartą pasisekė Vilniaus gražuolei. Už šią eglę savo balsą atidavė 37 proc. skaitytojų.

Vilniaus kalėdinė eglutė

Antroje vietoje, kai kuriems galbūt kiek netikėtai, atsidūrė Šiaulių eglė, surinkusi 16 proc. skaitytojų balsų.

Kalėdinė Šiaulių eglė (B. Povilionienės nuotr.)

Itin nedaug, vos vienu procentu, nuo jos atsiliko Panevėžyje stovinti žaliaskarė.

Kalėdinė Panevėžio eglė (T. Stasevičiaus nuotr.)

Nors eilę metų gražiausia egle vis būdavo skelbiama Kaune stovinti, šiemet už ją balsavo vos 11 proc. skaitytojų. Toks palaikymas laikinajai sostinei leido džiaugtis tik ketvirtąja vieta.

Gražiausių eglių penketuką užbaigė Klaipėdos eglė. Ji surinko 7 proc. visų skaitytojų balsų.

Visas 10-ies didžiausių Lietuvos miestų kalėdines eglutes galite pamatyti žemiau esančioje nuotraukų galerijoje. Balsavimo rezultatus rasite čia.

Norėjo, kad eglutė apglėbtų visus

Sostinės eglė buvo įžiebta paskutinį rudens šeštadienį, ji pateko ir į „The Huffinton Post“ sudarytą gražiausių 2016 m. kalėdinių eglučių sąrašą.

„Kalėdinės eglės idėja gimė metų pradžioje. Praeitais metais buvo eglutė – namukas. Ten buvo patalpa, kur vyko pasakų skaitymas ir buvo toks ažiotažas, kad ne visi žmonės galėjo patekti į tą patalpą. Tai šiemet gimė ta mintis, kad eglutė turi apglėbti visus.

Žaliaskarė pasidarė baltaskarė ir tą skarą ištiesė virš visų galvų“, – DELFI pasakojo jau daug metų eglutes sostinei kuriančios įmonės „Švenčių studija“ vadovė ir architektė Jolanta Tūraitė.

Eglę supantį Kalėdų miestelį Katedros aikštėje šiemet apšviečia 50 tūkstančių eglės skraistės lempučių. Pati eglė siekia 27 metrų aukštį, tačiau bendras jos kompozicijos plotis 50 metrų, o plotas užima 2500 kv. m.

Aplinkui eglę išsidėstę penkiasdešimt šventiškai išpuoštų Kalėdų miestelio namelių. Čia visą šventinį laikotarpį bus galima paragauti skanėstų, įsigyti dovanų, susitikti su draugais ir artimaisiais.

Bus renkama ir alternatyvaus eglučių konkurso nugalėtoja

Paskelbus apie gražiausios eglutės konkursą, išpuoštų eglių nuotraukas ėmė siųsti ir mažesnių miestelių gyventojai.

Kol kas alternatyviuose mieliausios žaliaskarės rinkimuose laimi Širvintų eglutė, jau surinkusi 20 proc. skaitytojų balsų, ją vejasi Babtų eglutė, surinkusi 17 proc. skaitytojų balsų.

Širvintų eglė. D. Kizino nuotr.

Rinkimų nugalėtoja bus skelbiama penktadienį.

Savo nuomonę, kuri eglutė – gražiausia, kviečiami išreikšti ir feisbuko vartotojai.

Daugiausiai mygtukų „patinka“ paspaudimų (net daugiau nei 2 tūkst.) sulaukė Jonavos eglutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)