Kaip informuoja Aplinkos ministerija, R. Brandišauskienė – 34 metų advokatė, Mykolo Romerio Universiteto ir Vilniaus Dailės akademijos lektorė, aktyvi visuomeninių organizacijų ir asociacijų narė.

Tapusi viceministre, ji kuruos statybos ir būsto bei teritorijų planavimo, urbanistikos ir architektūros sritis.

Viceministro M. Gudo veiklos sritys bus taršos prevencija, atliekos, vandens ištekliai ir nuotekos.

Šiose srityse viceministras turi nemenką patirtį.

Aplinkos ministerijos sistemoje jis dirba jau daugiau kaip 15 metų.

Prieš aštuonerius metus M. Gudas tapo Aplinkos apsaugos agentūros (AAA) Upių valdymo departamento direktoriumi, vėliau vadovavo AAA Aplinkos būklės vertinimo departamentui ir AAA Hidrografinio tinklo skyriui.

2013 m. Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybai metu vykdė Europos Tarybos darbo grupės tolimųjų oro teršalų pernašų klausimais pirmininko funkcijas, atstovavo Europos Sąjungą Tolimųjų oro teršalų pernašos konvencijos šalių pagrindiniame susitikime.

2009 m. M. Gudas A. Stulginskio universitete apgynė daktaro disertaciją apie Lietuvos upių vandens būklės vertinimą.

Aplinkos ministro patarėju viešiesiems ryšiams (atstovu spaudai) tapo Mindaugas Bajarūnas – žurnalistas, TV dokumentikos laidų autorius, turintis aukštąjį filologinį išsilavinimą.

Aplinkos ministras K. Navickas sako, kad iš savo komandos narių tikisi ne tik profesionalumo, bet ir tarpusavio pagalbos bei supratimo, nes visi kartu dirbs aplinkos ir Lietuvos labui.