Kalbėdamas apie teroro išpuolį Berlyne, kai į kalėdinę mugę įlėkė vilkikas ir sutraiškė žmones, ir apie tai, ar yra grėsmė mūsų šalyje, V. Pranckietis pabrėžė, kad Lietuvoje tarnybos, atsakingos už imigrantų priėmimą, juos labai sąžiningai tikrina, kad į šalį nepatektų žmonės, susiję su terorizmu.

„Bet niekas turbūt nėra nuo to apsaugotas, nes ir Berlyne niekas netikėjo, kad taip gali atsitikti. Labai liūdna, kad tokie įvykiai vyksta didžiųjų švenčių išvakarėse, ir mes tiktai galime užjausti tuos žmones, šeimas, kurios patyrė netektis, ir valstybes, kuriose bus labai liūdna pasitikti šventes. O dėl Lietuvos – tai mes turime rūpintis, nenurimti, turime būti budrūs, nes kartais ir lubos įlūžta. Tai visko gali atsitikti. Bet turbūt gąsdinti nereikia, nes mes nesame tokioje pavojaus zonoje“, – teigė Seimo Pirmininkas.

Premjeras Saulius Skvernelis, antradienį kalbėdamas apie Vokietijos sostinėje Berlyne įvykdytą išpuolį, taip pat sakė, kad situacija Lietuvoje yra kontroliuojama, ir jokių signalų apie padidintą terorizmo grėsmę Lietuvoje nėra.

ELTA primena, kad išpuolis Berlyne nusinešė 12 žmonių gyvybių, apie 50 buvo sužeisti.

Iki šiol, įskaitant lenką, identifikuoti tik šeši žuvusieji.

Jie yra Vokietijos piliečiai.

Be žinios dingusiomis laikomos dvi moterys iš Izraelio ir Italijos.