B. Markauskas viceministrais pasirinko Rolandą Taraškevičių, Darių Remeiką ir Artūrą Bogdanovą.

41 metų R. Taraškevičius yra ilgametis Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) darbuotojas, savo karjerą pradėjęs nuo žemiausio – paprasto specialisto – laiptelio.

ŽŪM jis dirba nuo 2002 m., šiuo metu ministerijoje eina ES ir tarptautinių reikalų departamento direktoriaus pareigas, net aštuonerius metus prieš tai dirbo specialiuoju žemės ūkio atašė Briuselyje, yra Lietuvos atstovas ES Tarybos Specialiajame žemės ūkio komitete.

44 metų D. Remeika nuo 1995 m. aštuonerius metus dirbo Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje.

Vėliau tarnybą atliko Europos Komisijos Sveikatos ir vartotojų generalinio direktorato prie Europos Komisijos Maisto ir veterinarijos biure.

Jauniausias komandos narys – 33 metų geodezininkas Artūras Bogdanovas turi inžinerinį Vilniaus Gedimino technikos universiteto išsilavinimą, aštuonerius metus dirbo žemėtvarkos srityje ir šią sritį puikiai pažįsta iš praktinės pusės.

K. Taraškevičius bus atsakingas už Europos Sąjungos, tarptautinius reikalus bei prekybos politiką, D. Remeika – už gamybos politiką, o A. Bogdanovas – už Nacionalinės žemės tarnybos pertvarką bei žemės politiką.

„Šiandien, turiu pripažinti, man pasisekė, kad šalia savęs turiu žmones, kurių tikrai norėjau, kuriuos pakankamai ilgai kalbinau, bet pavyko prisikalbinti, ir galvoju, kad tai yra tikrai savo srities profesionalai“, – spaudos konferencijoje sakė B. Markauskas.

Nors B. Markauskas yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, tačiau, pasak jo, komandos nariai yra nepartiniai, nebuvo politinio spaudimo ir formuojant komandą.

Kandidatus į viceministrus dar turės patikrinti specialiosios tarnybos, tad jie darbą greičiausiai pradės nuo naujų metų.

B. Markauskas turės ir ketvirtąjį viceministrą.

Ministras atskleidė, kad į šią poziciją kviečiama dirbti kaimo plėtros atašė Lietuvos Respublikos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, Briuselyje, Jurgita Stakėnienė.

Tiesa, dėl šios kandidatūros dar galutinai neaišku.

45-erių J. Stakėnienė ŽŪM dirba nuo 2003 m. Jau treji metai ji yra kaimo plėtros atašė Briuselyje, prieš tai dirbo ŽŪM Kaimo plėtros departamento direktore.

B. Markauskas dar neturi savo patarėjo viešųjų ryšių klausimais – atstovo spaudai.