Į tarybos posėdžio darbotvarkę įtraukti tik du šie klausimai.

Atleidimų iniciatoriai teigia, kad ir D. Griškevičius, ir E. Bivainis prarado juos į pareigas priėmusios savivaldybės tarybos pasitikėjimą.

Antru argumentu nurodomas naujos daugumos sudarymas Šiaulių miesto savivaldybės taryboje.

Naują valdančiąją daugumą Šiaulių savivaldybės taryboje sudarė iki šiol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš dabartinės daugumos pasitraukę liberalai. Iš viso – 17 tarybos narių iš 31.

Laikinai vadovauti savivaldybės administracijai siūloma pavesti dabartinei E. Bivainio pavaduotojai liberalei Giedrei Mendozai–Herrerai.

„Atstatydinus savivaldybės administracijos direktorių ir mero pavaduotoją, visas miestas patirtų didelę žalą, o šiuo metu stabiliai veikiančios savivaldybės darbas būtų išbalansuotas. Tai būtų sisteminė klaida“, – teigia Šiaulių meras Artūras Visockas, praėjusią savaitę išplatinęs viešą laišką.

„Nei aš, nei Eduardas Bivainis iš esmės neprieštaraujame, kad savivaldybės administracijai ateitų vadovauti kitas vadovas. Tačiau ši pareigybė yra itin svarbi, dar svarbesnė ji bus artimiausiais metais, kai Šiauliuose bus įgyvendinami dešimčių milijonų vertės URBAN programos projektai. Todėl miestui nebus naudinga, jei šias pareigas eis kurios nors partijos narys, kaip pageidauja naujos valdančiosios daugumos atstovai“, – teigė A. Visockas.

Jis tvirtino jau pradėjęs naujo kandidato į savivaldybės administracijos vadovus paiešką ir pakvietė prisidėti kitus tarybos narius, socialinius partnerius, verslo atstovus.

„Kol naujo kandidato neturime, akivaizdu, kad dabartinis administracijos vadovas turi likti. Turime užtikrinti darbų ir projektų tęstinumą. Be to, rasti kitą direktorių daug lengviau bus stabiliai veikiančiai, o ne išbalansuotai savivaldybei“, – teigė meras.