Išsakyti savo nuomonę apie dailiausias žaliaskares kviečiame ir Jus. DELFI šiuo metu vyksta gražiausios eglės konkursas, kurį rasti galite čia. Kol kas rinkimuose pirmauja sostinės Kalėdų medis, tačiau konkursas dar vyks iki gruodžio 22 dienos.

Savo įžvalgomis apie kalėdines eglutes pasidalijęs M. Petruškevičius taip pat sudarė ir labiausiai patikusių kalėdinių eglučių trejetuką.

Sudarė gražiausių eglučių trejetuką

„Vilniaus eglę išskirčiau dėl idėjos, bet ją jau esu matęs „Instagram“ tinkle, būtent taip pernai buvo papuošta eglė Kinijoje. Viena žinoma Kinijos žvaigždė pasidalijo nuotrauka. Tačiau ne tame esmė. Viskas gerai, gražu, įspūdinga. Tai dizainerių darbas, modernus pakankamai“, – gražiausią jam eglę įvardijo ir apibūdino M. Petruškevičius.

Jo teigimu, šių metų sostinės eglė tikrai pranoko pernykštę.

Kalėdinė Vilniaus eglė (S. Žiūros nuotr.)

Antra gražiausia eglute jis įvardijo Klaipėdos.

„Mane taip pat sužavėjo ir Klaipėdos eglė. Ji labai jauki, šilta. Kaip pasakyti, kartais modernumas Kalėdoms suteikia nejaukumo. Ta tikra kalėdinė eglė su visais savo pakrypimais, netikslumais yra labai šarminga“, – sakė M. Petruškevičius.

Kalėdinė Klaipėdos eglė (V. Petriko nuotr.)

Trečią gražiausių eglių M. Petruškevičius įvardijo stovinčią Panevėžyje.

„Daili eglė, labai konkreti. Sakyčiau, toks lyg objektas. Minėjau, man gražu, kai viskas nebūtinai yra labai taisyklinga. Šiuo atveju daiktas lyg atvežtas ir padėtas, kaip kartais pastatai vazą ir ji stovi – man truputį tą primena. Tačiau šiaip ji atrodo efektingai, nieko negali sakyti“, – sutiko dekoro specialistas.

Kalėdinė Panevėžio eglė (T. Stasevičiaus nuotr.)

Kaunui – kritika

Nors yra kaunietis ir labai myli Kauną, M. Petruškevičius aiškino šiemet negalintis palaikyti šio miesto atstovų idėjos dėl kalėdinės eglės.

„Man tai šiek tiek kvepia kiču. Kartais tas perkrovimas nėra gerai. Nemačiau gyvai, negaliu komentuoti, bet iš nuotraukų man visko atrodo kiek per daug, vienoje krūvoje. Nėra kažkokios bendros koncepcijos. Atrodo, bandyta „padaryti“ klasiką – vaikų aikštelė, karuselė, bet vis dėlto kažkokio šarmo trūksta“, – tikino dekoro specialistas.

Tačiau jis pridūrė gerbiantis žmones, kurie šią eglę kūrė.

Kaune įžiebiama Kalėdų eglė

Idėjas sunku ir suprasti

Paprašytas pasisakyti apie Alytaus eglę, kuri šiemet buvo itin kritikuoja internautų, M. Petruškevičius aiškino, kad sunku suprasti, ką bendro turi Alytus ir sportas. Tiesa, šiame mieste kitąmet bus švenčiama Olimpinė diena.

„Man nelabai. Tai nėra Kalėdos. Labai palinkėčiau visiems, ir tiems, kurie kuria egles, kad jie nepadarytų iš jų plastmasės gabalų, nes pas mus ir taip daug plastmasės. Kalėdų eglė turi spinduliuoti jaukumu, šiltumu, o ne tuo“, – sakė pašnekovas.

Kalėdinė Alytaus eglė

Savo ruožtu Jonavos eglė, pripažino M. Petruškevičius, nustebino parinkta statyti vieta. Ši, jo teigimu, neatrodo tinkama.

Kalėdinė Jonavos eglė (G. Jasiulionio nuotr.)

Įžvelgia patyčias iš miesto

Tiesa, aptarti kitų, mažesnių miestų eglių jis nepanoro.

„Man egzistuoja tik didžiausių miestų eglės, kitos ne, nes nėra ten ką žiūrėti“, – tikino M. Petruškevičius.

Anot stilisto, paprastai regionų gyventojų sprendimai nuvilia, ne išimtis esą ir šie metai.

„Visa kita tai yra tiesiog, kaip čia pasakius, šiek tiek pasityčiota iš miesto. Vis dėlto miesto kalėdinė eglė yra jo to sezono puošmena, sutraukianti daug žmonių. Manau, labiau dėmesį reikėtų atkreipti ir į tai, kad ruoštis reikėtų ne tą pačią dieną, kaip atrodo dabar, o iš anksto“, – perspėjo pašnekovas.

Pasidalijo patarimu, kas gali įkvėpti

Tiesa, M. Petruškevičius aiškino negalintis nepasisakyti apie Vilniaus Rotušės aikštėje papuoštą eglę. Jo teigimu, pastaroji – itin prasta.

„Ji man prilygsta viešojo tualeto vaizdui, visiškai jokia. Kas čia per eglė? Tiesiog baisu“, – nukirto dekoro specialistas.

Eglutės įžiebimas Rotušės aikštėje

M. Petruškevičius teigimu, pasisemti idėjų puošiant egles galima iš amerikiečių ar prancūzų. Jis asmeniškai žavisi ir Londone stovinčiomis žaliaskarėmis.

„Jie puošia jas jaukiai, nekiša plastmasės. Tai tikros kalėdinės eglės“, – įsitikinęs pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (673)