„Tas pavadinimas, kad stabdoma reforma, gal ir nelabai tinkama sąvoka, reforma nėra taip kad stabdoma, jinai gal šiek tiek sulėtinama“, - LRT radijui ketvirtadienį sakė ministras.

Interviu BNS E.Misiūnas ketvirtadienio rytą sakė, jog „dabar vyksta policijos reforma ir su policijos vadu yra sutarta tą reformą sustabdyti iki 2017 metų vidurio“.

Ketvirtadienį vakare jis tvirtino pasirinkęs žodį „stabdoma“ per skubėjimą.

„Galbūt žodį stabdoma iškomunikavau aš pats, tikrai to nesakė policijos vadas ir tikriausiai pasirinkau tokią sąvoką per skubėjimą“, - sakė ministras.

Pasak jo, įvertinus reformos tikslus, rezultatus, problematiką, užregistruotų ir ištirtų nusikaltimų skaičių „tą reformą toliau tikriausiai vykdysime“.

Policijos departamento vadovybė ėmėsi reformuoti policiją šiemet, argumentuodama, jog tai padidins visuomenės saugumą, patruliuojančių policininkų skaičių ir gerins pareigūnų darbo sąlygas. Pradėta jungti viešąją ir kriminalinę policiją komisariatuose, atsisakoma budėtojų, taip mažinant kabinetuose dirbančių pareigūnų skaičių.

Pasak policijos generalinio komisaro Lino Pernavo, 53 policijos komisariatai jau dirba pagal naują veiklos modelį, dar 10 - daugiausiai miesto - liko nereformuoti.

Reformai priešinosi pareigūnų profesinės sąjungos. Anot jų lyderių, pareigūnai pasigenda aiškumo, kokie departamentų padaliniai ir kaip veiks po reorganizacijos, kokie yra vertinimo kriterijai norintiesiems eiti naujas pareigas. Esą dalis asmenų į pareigas perkeliami nepaisant to, kad neatitinka reikalavimų. Profsąjungų atstovų teigimu, pavyzdžiui, tyrėjams priskiriamos naujos funkcijos – užtikrinti viešąją tvarką ir patruliuoti, nors jie tam nėra paruošti.

Policijos departamento veiksmus spalio pradžioje sukritikavo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, sulaukusi profesinių sąjungų kreipimosi.