Tikrai apgailestauju, kad tenka savo nuomonę išsakyti per žiniasklaidą, tikriausiai dar kartą sukeliant skausmą šios dramos dalyviams, bet matau, kad pusiau išsakyta tiesa neatitaisomai sudarkys šios jaunutės moters gyvenimą.

Tikrai neginčiju atsakomybės už bandymą nužudyti silpną vaikelį, bet miela K.A. mamyte, gerbiamas prokurore, negi jau taip visai nesuprantate keisto K.A. elgesio priežasčių?

Toje pačioje prokuratūroje yra neseniai nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos žmonėmis, kuris nagrinėjo galimą šios nelaimingos merginos išnaudojimą. Pritrūkus įrodymų, teisinis įtariamųjų persekiojimas nutrauktas, bet kaip dėl pačių aukų? Nė apie vieną iš jų nebuvo pranešta specializuotoms pagalbos programoms, nė vienai nepasiūlyta psichologo ar socialinio darbuotojo pagalba.

Popieriniai tie mūsų tarpusavio susitarimai; kaip padaryti, kad pažeidžiamas, bet tyrimui nenaudingas asmuo būtinai būtų nukreiptas į pagalbos tarnybas? Čia kalbame jau apie pasekmes, bet linksmai nuotraukose iš teismo salės besišypsanti K.A. mamyte – tiek metų tylėjote?

Nepilnametė dukra turėjo tokių rimtų, nevaikiškų problemų, kurios baigėsi, kaip pati įvardinote – „blūdijimu“ – čia daug yra pačiai apmąstymų, tiesa?

Niekaip nesuprantu, kaip K.A., sutrikusi, turinti medicininę diagnozę, visą laiką dar gimdymo namuose tvirtinusi, kad nenori, negali auginti savo vaikelio, neatkreipė į save jokio gydytojų, Šakių vaiko teisių apsaugos tarnybos, seniūnijos socialinių darbuotojų dėmesio.

Nepykit, bet už šią jau tradicinę situaciją, kai visas „kaimas ošia“, o tarnybos „nieko nežino“, lieka atsakinga Šakių savivaldybės administracija.. Tikrai tikiuosi, kad bent dabar ji šį atveją išnagrinėjo, persižiūrėjo kitus panašius.

Nežiūrint visų negandų, būsimo teismo sprendimo, K.A. gyvenimas dar tik prasideda, dar daug progų gyventi kitaip laukia ateityje. Jai ir jos vaikeliui labai reikia paramos, palaikymo. Bet vis tik grįžčiau prie pirminio postūmio, paskatinusio mane rašyti šį komentarą – ar mes norime suprasti, kas vyksta prie tų šulinių?