Politikas čia davė parodymus ir visą penktadienį.

„Pirmadienį mes su prokuroru dar susitiksime tam, kad pabaigtume likusius klausimus“, – išėjęs iš apklausos Generalinėje prokuratūroje penktadienį žurnalistams sakė G. Steponavičius.

Jis prokuratūroje buvo apklausiamas ir rugpjūtį. Šioje byloje jis turi specialiojo liudytojo statusą, BNS patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pagal Lietuvos įstatymus, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pateikti įtarimus.

Pats parlamentaras patvirtino, kad sutiko liudyti apie savo veiksmus.

Paaiškėjus informacijai dėl jo statuso praėjusią savaitę jis sustabdė narystę partijoje, tačiau nemato reikalo atsisakyti Seimo nario mandato.

Jis penktadienį teigė nematantis pagrindo, jog teisėsauga jam gali pateikti įtarimus politinės korupcijos byloje.

„Ši byla nėra su manimi susijusi, ši byla yra dėl Eligijaus Masiulio“, – aiškino jis.

Jis sakė prokuratūroje liudijęs ir apie organizacijas, siejamas su jo vardu – Gintaro Steponavičiaus paramos fondą ir viešąją įstaigą „Laisvės studijų centras“.

Teisėsauga šiuo metu atlieka tyrimą, kuriame buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis įtariamas iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimundo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Vykstant šiam tyrimui pareigūnai birželį vienu metu atliko kratas buvusio Kauno mero Rimanto Mikaičio namuose Kaune ir G. Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose.

G. Steponavičius tuomet sakė visiškai neabejojantis fondo veiklos skaidrumu, o teisėsaugos veiksmus vadino suprantamais, nes tarp fondo rėmėjų yra buvęs tyrime figūruojantis koncernas „MG Baltic“.

Parlamentaras teigė, kad per visą fondo gyvavimo istoriją šio koncerno parama sudarė apie 10 proc. visos paramos, tai yra 34 tūkst. eurų.