Į šį postą pretenduoja trys kandidatai - Ukmergės meras Rolandas Janickas, Širvintų merė Živilė Pinskuvienė ir buvęs parlamentaras Vydas Gedvilas. Kiti kandidatai - buvę parlamentarai Artūras Paulauskas ir Kęstutis Daukšys bei laikinasis kultūros ministras Šarūnas Birutis - savo kandidatūras atsiėmė. Lapkričio pradžioje posėdžiavusi Darbo partijos taryba buvo iškėlusi ir patvirtinusi iš viso net 10 kandidatų į partijos pirmininko poziciją. Kiek vėliau partijos skyriai į šias pareigas iškėlė dar kelis kandidatus.

Nuolatinio pirmininko Darbo partija neturi po nesėkmingų Seimo rinkimų iš šių pareigų atsistatydinus europarlamentarui Valentinui Mazuroniui, primena ELTA. "Darbiečiai" rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero. Į Seimą pateko du vienmandatėse apygardose mandatus iškovoję Darbo partijos atstovai - Petras Čimbaras ir ketvirtą kadenciją Seime dirbantis Valentinas Bukauskas.

Suvažiavime išrinkta Darbo partijos taryba taip pat svarstys Seimo narių V. Bukausko ir P. Čimbaro prisijungimo prie Socialdemokratų frakcijos klausimą.