Man visuomet atrodė, kad santykiai – apsisprendimas ir atsakomybė, kai du asmenys, kuriems gera ir po vieną, vedami to kažkokio paslaptingo jausmo (meilės?), ima gyventi drauge. Jei manėte taip pat, pasirodo, oi, kaip klystate. Klydau ir aš, išaiškino moteriškumo puoselėtoja, su kuria praleidau daugiau nei 3 valandas.

Jei esate moteris, Jums labai pasisekė – sutaupysite kelias dešimtis eurų. Jei vyras – Jums pasisekė dar labiau. Į mokymus, kurie „liaudyje“ dažniausiai vadinami tiesiog „barakudų“ (tiesa, kursų vadovė aiškina, kad jie skirti tam, kad iš raganų padarytų fėjas), niekada nebūsite įleisti, tad tai unikali galimybė sužinoti, kas vyksta už uždarų durų.

Tam, kad išsiaiškinčiau, kokių paslapčių vyrų viliojimo kursuose mokoma, tapau viena mokinių.

Papasakoti viską, kas trims dešimtims moterų buvo dėstoma nedidelėje vieno viešbučių konferencijų salių, sunku, tad tai – tik pirmoji teksto dalis.

Kas vaikšto į tokius mokymus?

Kai kiek vėluodama įbėgau į jau minėtą salę, maždaug 30 moterų jau pareigingai sėdėjo savo kėdėse nejaukiai besišnabždėdamos ir bandydamos susipažinti. Man visuomet buvo įdomu, kas vaikšto į tokius mokymus. Supratau, galima išskirti kelis tipus.

Pirmas ir gausiausias, kaip vėliau paaiškėjo iš reakcijų į mūsų vakaro vadovės pasisakymus, išsiskyrusios. Per pertrauką jos pasakojo, kaip nutrūkus santykiams atrado save – viena gyrėsi ėmusi mokytis ispanų kalbos, kita pasakojo pradėjusi aktyviai skaityti, trečia prasitarė besidominti joga ir dvasiniu pasauliu. Šie kursai joms – vienas iš būdų užmušti laiką, kurį anksčiau skirdavo vyrams, žaidimas ir pramoga, o gal ir paguoda.

Antrasis tipas – „aš čia ne prie ko“. Tai tos merginos, kurios pasakojo kvietimą tiesiog pamačiusios feisbuke ir užsiregistravo „ai, šiaip“, kita gyrėsi, kad tai – jos draugės dovana. Taip, kur gi ne.

Trečiasis tipas – „noriu, kad vyras būtų laimingas“. Būtent į tokias moteris, aiškino vadovė, ir buvo taikyta. Jei santykiuose kas byra, jos kaltina tik save ir daro viską, kad būtų tobulesnės. Štai viena atvykusi skundėsi, kad labai mėgsta dėvėti sukneles ir sijonus, tačiau jos vyrui patinka, kai ji mūvi džinsus. Spėkite, ką nuolat daro ji? Taip, mūvi džinsus. Ir taip, darbo dienos vakarą leidžia klausydamasi, kaip tapti dar geresne žmona.

Ketvirtasis – matyt, vienišosios. Jos koketiškai klegeno kas kartą, kai būdavo paminėtas koks vyras, ir vis kartodavo tą patį klausimą: „O ką daryti, jei vyro nėra?“, lyg tai būtų svarbiausia jų gyvenimo problema.

Taip susirinkusias galėčiau suskirstyti aš. Tačiau moteriškumo puoselėtoja turėjo kitokių planų.

Pažaiskime žaidimą

Dar kursų pradžioje mums buvo padalinta po 4 popieriaus skiauteles. Ant jų užrašėme 4 moteriškąsias energijas. Šis skirstymas – toli gražu ne naujas ir ne unikalus, informacijos šia tema galima rasti ne viename viešai prieinamame straipsnyje, tad, tikiuosi, neiššauksiu mokymų vadovės pykčio it atskleidusi slapčiausią paslaptį.

Taigi, galime pažaisti kartu. Pasiruoškite 4 lapelius. Ant vieno jų užrašykite – vanduo (mergaitė), kito – žemė (šeimininkė), trečio – oras (karalienė), ketvirto – ugnis (meilužė). Lapelius apverskite, išmaišykite ir vieną jų ištraukite. Vos nepamiršau patikslinti – kaire ranka.

Dešinė ranka skirta vyrams, ji proto ranka, o „moteriai protas yra didžiausias priešas“. Taip, perskaitėte teisingai. Tai tiksli kursų vadovės citata.

Grįžkime prie esmės. Lapeliai.

Kaip išsiaiškinti aktyviausias ir pasyviausias būsenas

Pirmasis lapelis, kurį ištraukėte – aktyviausia Jūsų būsena šiuo metu. Įsidėmėkite. Traukite dar vieną lapelį. Pliaukšt per dešinę ranką – kairiąja! Tai antrasis Jumyse aktyvus tipas.

Paskutiniai du lapeliai – tos būsenos, kurios labiausiai „miega“. Ištraukite vieną jų. Būtent su šia, labiausiai iš labiausiai „miegančių“, Jums reikia padirbėti.

Aiškinta, esą moterys nuo prigimties turi visas 4 anksčiau aptartas būsenas, tačiau 2 jų, anot kursų vadovės, vyraujančios, o kitos – miegančios. Neva jas uždusino aplinka ir visuomenė. Bet nenusiminkite, galite sužadinti ir kitas jų. Žinoma, papildomuose mokamuose kursuose.

Tiesa, gal Jums jų nereikia, gal pas jus dominuoja visi 4 tipai, bet kad jau buvo liepta traukti tik du lapelius, labai logiška, kad ir ištrauksite dvi būsenas, o kitos bus įvardytos kaip problema. Bet – tebūnie.

Pažinkite save: 4 moterų tipai

Pasirodo, kad aš – itin stipri šeimininkė ir mergaitė, bet itin silpna karalienė. Ką tai reiškia? Apie tai – šiek tiek žemiau. Kadangi būsenų apibrėžimai – autorinė kursų medžiaga, negaliu jos cituoti.

Tačiau informacijos šia tema galima rasti moteriškų praktikų „Šokoladas sielai“ tinklalapyje. Čia tipai apibūdinami labai panašiai į tai, ką girdėjau kursuose.

„Šeimininkė – tai stabilumas, ramybė, rūpestis, jauki šeimos vakarienė, šilti namai.

Mergaitė – tai džiaugsmas, spontaniškumas, užsispyrimas, mokėjimas džiaugtis dovanomis bei visu pasauliu, žingeidumas, veržlumas ir trykštanti energija.

Meilužė – tai moteris, kuri vilioja, žavi ir traukia į save, kaip medus. Meilužė žino, kad yra seksuali ir jausminga. Ji nebijo parodyti savo jausmingumo, ji paklūsta aistrai, gamtai ir instinktams. Ji pripažįsta vyrišką galią ir atsiduoda troškimui.

Karalienė – tai moteris, suvokianti savo vertę. Tai šaltakraujiškumas, gebėjimas išlaukti, nepriklausomybė ir orumas. Karalienei nieko nereikia įrodinėti, ji žino, jog viskam yra savas laikas, ir tiki savo stiprybe“, – aiškina ji.

Kaip atpažinti, kas esi?

Kaip atpažinti, jei dominuoja vienas ar kitas aspektas? Anot kursų autorių, dominuojantis šeimininkės aspektas pritraukia į savo gyvenimą vyrus, kuriems reikia motiniškos globos ir rūpesčio. O tuomet ji skundžiasi, kad jis nieko nedaro, o ji dirba už visus.

„Išties, moters – šeimininkės rolė yra ir labai įdomi, ir stabili, bet dažnai supainiojama su „motinišku“ prieskoniu ir moteris, kurioje dominuoja „šeimininkė“, tampa panaši į „žmoną – motiną“. Tokiai moteriai dovanojamos praktinės dovanos: buitiniai reikmenys, indai, dovanų čekiai (baimė neįtikti ar nepatenkinti praktinio moters suvokimo). Moters – šeimininkės klausimai yra dažniausiai kontroliuojantys ir kyla iš motiniškos pozicijos. Tai vienas dažniausiai sutinkamų moters „rolių“ mūsų šalyje. Moteris šeimininkė užduoda savo vyrui maždaug tokius klausimus: „Ką valgei pietums?“, „Kur buvai, kad nekėlei ragelio? Aš tau skambinau“, „Ar gerai nukeliavai, aš jaudinausi dėl tavęs?“

Dominuojantis mergaitės aspektas pritraukia globėjiško tipo vyrus, kurie noriai sprendžia jų problemas, bet retai kada realizuojasi patys. Mergaitė yra žavi tuo, jog moka džiaugtis, leidžia vyrui prisiimti atsakomybę ir kontrolę, šalia jos jis jaučiasi „gelbėtojas“ ir „didvyris“. Šis aspektas yra gan patrauklus santykių pradžioje, bet ilgainiui nevaldomas padaro daug žalos. Tarp vyro ir moters ima dominuoti „tėvo ir dukters“ santykiai. Poroje išnyksta seksas ir gan dažnai moteris jaučiasi silpna ir priklausoma nuo vyro.

Meilužės skundžiasi, kad niekaip nesutinka vyro, kuris joms tiktų arba prisidengia „aukšto standarto“ ieškojimu. Jei moters gyvenime dominuoja tik šis aspektas, ji negali sukurti šeimos ir į savo gyvenimą pritraukia vyrus, kurie ieško tik aistros ir trumpalaikių romanų. Meilužės retai sukuria ilgalaikius santykius šeimoje. Moterys, pas kurias stipriai išreikštas meilužės vaidmuo, dažniausiai turi daug gerbėjų, vyrai jų geidžia, bet neveda ir nekuria su jomis šeimos, nes joms trūksta stabilumo ir ramybės, kuria pasižymi šeimininkė.

Na, o stipriai išreikštas karalienės aspektas į save traukia karalius, prabangą ir sėkmę, bet gyvenimas gali tapti labai nuobodus ir monotoniškas, jeigu jos neatranda savyje kitų moteriškos energijos atspalvių. Šalia karalienės bet koks vyras turi galimybę tapti stipresnis ir vyriškesnis, pereiti į kitą uždarbio ar atsakomybės lygmenį, nes jam nebereikia spręsti nuolatinių santykių problemų, būti „tėvu“ savo moteriai ar gelbėti jos savivertės“, – rašoma tinklalapyje.

Kaip ir kodėl verta tapti meiluže?

Esate vienišos? Turėtumėte vadovautis tokia schema – meilužė, karalienė, mergaitė, šeimininkė, dėstė jau mano kursų vadovė.

Iš pradžių turite užsiprogramuoti save tapti meiluže. Užsimerkite, įsivaizduokite prieš laužą šokančią merginą – kokia ji Jums? Moteriška, kerinti, teikianti malonumą, ilgaplaukė, vilioklė, ji mylinti save? Štai tokia mums liepta būti.

„Kokias dovanas gauna meilužė? Papuošalai, gėlės, saldainiai, butukas, mašinytė. Ne mašina, mašinytė. Kvepalai, kelionės, SPA procedūros. Šeimininkė gauna barą, kombainą. Jei vyras Jums pradėjo dovanosi siurblius ir indaploves, laikas susirūpinti – kažkas su meiluže ne taip“, – ragino kursų vadovė.

Jos teigimu, tokia moteris vyrams suteikia energijos. Ji turi jį žavėti, girti, kad ir kaip dirbtinai tai skambėtų – jie myli ne ausimis, o akimis, tad esą ne itin atskirs. O po komplimentų, prašau, ir gyveni dovanotame butuke.

Kaip pritraukti vyrą?

„Meilužė neturi vyro, draugo, sutuoktinio. Vienu metu ją turi merginti bent 3 potencialūs, jie keičiasi. Jūs turite išmokti imti dėmesį ir nesijausti skolingos. Padovanoja gėlių? Dabar reikia su juo miegoti... Iki tokių absurdų. Nieko Jūs neskolingos. Jam nauda iš to, kad jis Jums dovanoja gėles, dovanas. Jūs duodate energiją, viskas, Jūs daugiau nieko neskolingos. Ačiū, kaip faina, koks tu nuostabus, koks tu įtakingas – komplimentai, dėmesys, viskas. Bet čia – jokio sekso. Griežtai. Jie yra lovytė, viskas, Jūsų jau niekas nemergina, Jūs pasirinkote“, – kaip viskas paprasta, aiškino mokymų vadovė.

Kai galėsite lengvai imti ir nesijausti skolingos, tuomet esą ir pasiruošite santykiams. Beje, meilė, pasirodo, nieko nereiškia. Moterys esą gali pasirinkti, kada įsimylėti, o kada ne, o vyrai – ne.

„Kad tinkamai įsimylėtumėte, turite turėti čia žinių“, – toliau dėstė ji.

Bet čia, kita bėda, meilužių, priminsiu, niekas neveda, o gėrį norime gauti ilgam. Kaip vyrą pririšti? Pasirodo, tapti karaliene. Kokia ji, jau aprašyta. Norite vestuvių? Kita stadija – mergaitė.

„Sakyčiau, jokio sekso iki vestuvių, bet būtų labai keista. Tai čia tada būna mergaitė. Tą laimingą naktį, kai jis Jus metus stengėsi užkariauti, nugalėjo visus drakonus ir taip toliau, Jūs tampate mylinčia mergaite. Kaip ją būti? Tai atskiras praktikumas. Bet schema – tai ta, kuria reikia rūpintis, ji nieko nemoka ir, apskritai, tai pirmas kartas gyvenime“, – dėstė kursų vadovė.

O štai po vestuvių jau turi išlįsti šeimininkė. Norite, kad Jus vestų? Šiukštu jokios šeimininkės iki vestuvių – nieko mainais, viską tik imkite. Nerealūs mokymai, tiesa? Ir tai – tik pradžia.