Renginyje dalyvavo ir du Seimo nariai - LVŽS frakcijos atstovai Virginija Vingrienė ir Zenonas Streikus.

Statinę alaus susirinkusiems partijos bendraminčiams padovanojo pats su 60-mečio jubiliejumi tądien pasveikintas LŽVS Lazdijų skyriaus pirmininkas, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys Benius Rūtelionis.
Paklaustas, ar nesibijo partijos pirmininko, uolaus blaivybės gynėjo ir šalininko, parlamentaro Ramūno Karbauskio reakcijos, ilgametis Lazdijų politikos „vilkas“ B. Rūtelionis tikino, kad ne.

„O ko aš turiu bijot to Karbauskio? Ką jis man padarys? Nu, susirinko žmonės į susirinkimą, pasikalbėjom, aptarėm tolesnę veiklą, gavom partijos padėkų. Aš, va, gavau sidabrinį gandro ženklelį – aukščiausią „valstiečių“ partijos apdovanojimą. Ir daugiau (buvo), kas gavo – kas jubiliejus šventė ir tie, kur aktyviai rinkimuose padėjo. Nu, po oficialios dalies žmonės pasivaišino, pasėdėjom. Aš pats „bačką“ alaus pastačiau. Nematau čia nieko blogo – nebuvau aš abstinentas ir nebūsiu, tegu jie ten ką nori šneka ir ką nori daro“, - atviravo B. Rūtelionis.

Politikas sakė, kad partijos apdovanojimus gavo ne tik jis, bet ir daugiau skyriaus narių. Pats pirmininkas teigė nuo partiečių gimtadienio proga dovanų gavęs paveikslą.

B. Rūtelionis pasidžiaugė, kad jo vadovaujamo skyriaus gretos gausėja: „Ir vakar priėmėme naujų narių“.

Lazdijų „valstiečių“ vadas dar kartą patikino, kad konservatorių suspenduotas Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis „pas mus pereis tik per mano lavoną“.

Kiek anksčiau viešumoje buvo pasirodžiusi informacija apie esą paties A. Margelio pokalbį su LŽVS pirmininku R. Karbauskiu. Neva įsižeidęs dėl Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pozicijos jo atžvilgiu, A. Margelis ketino pereiti pas „valstiečius“, kartu išsivesdamas ir visą partijos Lazdijų skyrių.

Tačiau po to, kai, pasipriešinus lazdijiečiams, „valstiečiai“ Lazdijų rajono merui pasakė jo pas save nepageidaujantys, A. Margelio aplinka bandė įtikinti, esą tai tebuvo mero pokštas.