„Kol kas tikrai jaučiu pasitikėjimą (už ką ir dėkoju) iš paskirtojo Ministro Pirmininko, o dėl to, kad nekomentuosiu iki priesaikos – tai ten šiek tiek ne taip buvo perduota. Aš sakiau, kad į laidas stengsiuosi nevaikščioti iki priesaikos, nes manau, kad reikia kalbėti apie būsimus darbus, o ar tie būsimi darbai bus, bus aišku tik tada, kai prisieksiu“, – interviu LRT radijui trečiadienį sakė J. Pagojus.

Jis patvirtino trauktis neketinąs ir teigia, kad jo pavyzdys turėtų vairuotojus drausminti.

„Aš manau, kad pagrindinė žinia turėtų būti tokia, kad netgi ir labai lengvas šiuo atveju nusižengimas, lengvas laipsnis, gali turėti labai ilgalaikių pasekmių, tai yra daug ilgesnių negu nuobaudos terminas, ką ir rodo mano padėtis nuo įvykio, įvykusio prieš pusantrų metų“, – sakė J. Pagojus.

Trauktis iš pareigų, į kurias buvo paskirtas ir turėtų pradėti eiti po priesaikos Seime, jis neketina.

„Tik vakar buvo pasirašytas dekretas, kuriuo buvau paskirtas, jokių naujų įvykių neįvyko ir jų įvykti negali, nematau, kad būtų pasikeitusios kokios nors aplinkybės tarp to, kas buvo vakar, ir yra dabar“, – sakė J. Pagojus.

Paskirtasis Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pažymėjo, kad jei ateityje bus sulaikytas nors vienas ministras neblaivus prie vairo, jis bus teikiamas atleidimui.

„Tai – aplinkybė, charakterizuojanti jo istoriją, ir toks yra partnerių pasiūlymas pateikti šią kandidatūrą. Ta informacija netapo kliūtimi jį paskirti. Mano pozicija nesikeičia, tikiuosi, kad nebus, bet jeigu būtų ateityje, tai aš laikausi tos pačios pozicijos: jeigu kas nors iš ministrų pasielgs panašiai ir bus sulaikytas vairuojantis neblaivus, tai bus teikimas Prezidentei, (..) ir bus atleistas iš darbo“, – sakė S. Skvernelis LRT radijui.